images[7]Numeroase Guverne din tarile membre ale Uniunii Europene, inclusiv cel din Romania, incearca sa combata fenomenul obezitatii prin introducerea unor legi care sa ii determine pe cetateni sa adopte o alimentatie mai sanatoasa, comenteaza Der Spiegel in editia electronica. Potrivit Der Spiegel, Guvernul spaniol vrea sa impuna restrictii in ceea ce priveste grasimile nesaturate, Danemarca va impozita in curand dulciurile, iar in Romania, ministrul Sanatatii, Attila Cseke, intentioneaza sa introduca o taxa pentru mancarurile nesanatoase.

De asemenea, in Germania, anumiti oficiali din Berlin vor ca Guvernul sa ia masuri impotriva obezitatii. intr-un interviu acordat luni publicatiei Rheinische Post, presedintele Partidului Ecologist, Renate Kuenast, a declarat ca vrea sa interzica publicitatea pentru dulciuri destinate copiilor.

„Campaniile agresive de publicitate, (ce au ca public-tinta) copiii de 12 ani si chiar mai mici ar trebui interzise”, a afirmat Kuenast. „Reclamele la alimente, in mare parte la dulciuri, nu ar trebui difuzate in timpul emisiunilor pentru copii. (…)”, a adaugat ea.

Autoritatile din Danemarca intentioneaza sa foloseasca politica fiscala ca o modalitate de a diminua consumul de dulciuri al populatiei. O noua taxa pentru ciocolata, inghetata si alte dulciuri se va adauga celei deja existente pentru sucuri carbogazoase si va genera circa 1,5 miliarde de coroane daneze (circa 200 de milioane de euro) pe an la buget, potrivit unui studiu realizat de Confederatia daneza a industriei alimentare.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul persoanelor obeze s-a tripat din anii ’80 in numeroase tari europene, rata in randul copiilor fiind in continua crestere. Studiile arata de mai multi ani ca germanii sunt intre cei mai obezi din Europa, alaturi de greci si britanici. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here