imagesCAJLL72LBugetarii nu vor mai fi obligati sa intre in concediu fara plata anul acesta. Asigurarea a venit din partea ministrului Economiei, Adriean Videanu. Potrivit ministrului Economiei, masura nu mai este necesara in conditiile in care s-a stabilit ca salariile bugetarilor vor fi inghetate in 2010.

„Concediul fara plata a fost o solutie conjuncturala, dar nu va mai continua in 2010. inghetarea salariilor face ca acest lucru sa nu mai fie necesar”, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, la Realitatea TV, in emisiunea Romania politica.

Mai mult, spune Videanu, chiar daca salariile vor ingheta in 2010, „semnele de relansare economica incep deja sa se vada”. „Productia industriala a inceput sa dea semne de cresteri”, a spus, optimist, Videanu.

Totodata, Videanu a negat zvonurile potrivit carora daca nu se concediaza 100.000 de bugetari pana in septembrie, FMI impune, ca alternativa, cresterea TVA-ului la 21%. „Sub nicio forma. Vreau sa dezavuez toate aceste scapari. Singurul lucru pe care Fondul il solicita este restructurarea cheltuielilor publice”, a explicat ministrul.

In ceea ce priveste bugetul de stat pe 2010, Videanu a apreciat ca puterea de cumparare se va conserva in aceasta perioada, si nu se va diminua sub nicio forma. Trebuie, totusi, „sa incercam sa gasim si solutii extrabugetare”. „Cand ai un buget limitat trebuie sa cauti solutii extrabugetare”, a explicat ministrul Economiei.

„Constructia bugetului de stat este sub auspiciile unui an de criza. Nu cred in solutii miraculoase. Cred, in schimb, in solutii curajoase. Trebuie sa iei acele decizii chiar daca sunt nepopulare pentru a putea, pe de o parte, sa rezolvi nedreptatile create in decursul a 20 de ani, in sistemul bugetar, pe de alta parte trebuie sa creezi premisele unei constructii adevarate din punct de vedere institutional in ceea ce inseamna modernizarea statului roman”, a explicat Videanu, asigurand ca „puterea de cumparare a populatiei in aceasta perioada nu se diminueaza, ci se va conserva”.

Cat despre rezultatele procesului de relansare economice a Romaniei, acestea vor fi vizibile la sfarsitul primului trimestru din 2010.

„Suntem exact la punctul de relansare economica a Romaniei. La sfarsitul primului trimestru vom avea semne de crestere economica in Romania”, a incheiat Videanu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here