imagesCA46GLKGNoul ministru al mediului, Laszlo Borbely, a gasit solutia pentru a impulsiona piata auto, in acest an de criza. El a declarat, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, ca anul acesta vom avea parte de un program „Rabla” mai mult decat relaxat, ce va fi aplicat chiar de luna viitoare.

Practic, planul ministrului are in vedere ca orice roman sa poata duce la casat oricate autoturisme vechi doreste, pentru a obtine in schimb o masina noua. Mai mult, de beneficiile programului se vor putea bucura si firmele, primariile, scolile si organizatiile nonguvernamentale.

Totodata, producatorii auto nu vor mai fixa o cota, ci vor putea vin de un numar nelimitat de masini.

Iar pentru cei care-si fac griji legate de bani, ministrul Borbely spune ca „daca bugetul de 228 de milioane de lei alocat programului se va epuiza, va fi suplimentat, intrucat bani sunt”.

Propunerile au fost primite cu entuziasm de reprezentantii firmelor producatoare si importatoare de autovechicule, care au spus ca sunt „foarte eficiente”.

Fondurile de anul acesta acopera 60.000 de masini, aproape dublul fata de anul trecut. Motivul: ministrul crede ca in 2010 se vor vinde mai multe masini.

Noile masuri adoptate pentru Rabla au in vedere eliminarea autoturismelor vechi. Prima de casare va fi de 3.800 de lei.

Antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here