imagesCAZGM376Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu grupul parlamentar PDL din Camera Deputatilor, despre amendamentul adoptat de comisiile de munca, prin care se mareste punctul de pensie, ca proiectul de buget nu permite in acest moment o astfel de masura.

„Discutia va avea loc in Guvern, proiectul de buget nu ne permite in acest moment sa avem bani din alta parte, orice suma pusa intr-o parte presupune luarea unor resurse financiare din alta parte. Niciun amendament nu poate fi acceptat daca nu are sursa de finantare asigurata”, a spus Boc.

Premierul a mai spus ca bugetul de stat nu are solutii financiare miraculoase.

„Din punctul nostru de vedere, proiectul, asa cum a fost inaintat de catre Guvern, avea asigurata resursa financiara pentru a putea face fata anului 2010, an care are doar o crestere de 1,3%, crestere economica. Daca economia ne va permite si sa dea Dumnezeu sa avem mai multi bani la buget evident ca orice prim-ministru din tara asta si orice om din Romania va da resurse financiare suplimentare pentru dezvoltare, pentru a putea mari pensiile”, a afirmat Emil Boc.

El a mentionat ca discutiile privind bugetul pe 2010 vor continua si la comisiile reunite de buget-finante.

Parlamentarii din comisiile de munca si de sanatate au avizat, miercuri, in unanimitate, proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2010, adoptand mai multe amendamente, printre care si majorarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 826,2 lei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here