Un sondaj de opinie, realizat de Sociopol şi dat aseară publicităţii, relevă faptul că 71% dintre români sunt de părere că România merge într-o direcţie greşită.

În acelaşi timp, însă, chestionaţi asupra moţiunii de cenzură de ieri, depuse de PNL împotriva Guvernului Dăncilă, aproape două treimi dintre concetăţeni (61%) nu vor schimbarea actualului Guvern, prin instrumentul moţiunii de cenzură.

De asemenea, mai bine de jumătate (53%, mai precis) sunt de acord cu programul de guvernare al coaliţiei de la Putere, PSD-ALDE.

Raed Arafat, cea mai mare încredere

La capitolul încredere în personalităţi, în frunte se află detaşat medicul Raed Arafat, întemeietorul SMURD, cu 50%. Îl urmează primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, cu 25%, şi preşedintele Klaus Iohannis, cu 24 de procente. Ceva brumă de încredere mai au românii şi în Laura Codruţa Kovesi, 19%, în Călin Popescu Tăriceanu, 17%, respectiv Liviu Dragnea, 15%.

 

Raed Arafat

În clasament mai figurează Mugur Isărescu, cu 14%, Dacian Cioloş, cu un procent mai puţin, Victor Ponta şi Viorica Dăncilă, cu câte 12 procente.

Şi o chestiune ce nouă ni se pare amuzantă: 45% din români cred că şeful PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare, în al dosarul angajărilor fictive din Teleorman, din cauza „statului paralel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here