Președintele l-a provocat din nou liderului nord-coreean, Kim Jong Un, marți, apreciind capacitățile nucleare ale Statelor Unite ca fiind „mai puternice” decât cele ale Coreei de Nord.

Trump a scris pe Tweeter marți seara:Butonul meu nuclear e mai mare!

Mesajul lui Trump vine la  o zi după ce Kim a avertizat SUA împotriva amenințării Coreei de Nord.

În adresa lui de Anul Nou, Kim a transmis un mesaj mixt, indicând o posibilă apropiere față de Coreea de Sud, în timp ce se agită la Statele Unite.

În discursul de luni, Kim a oferit să trimită o delegație la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud luna viitoare și a propus discuții pentru a discuta evenimentul.

În același timp, Kim a avertizat Statele Unite că anii de lucru privind programele sale de dezvoltare nucleară și de rachete au însemnat că Phenianul a reprezentat o amenințare atât pentru SUA cât simai mult.

„Întreaga Statele Unite se află în raza de acțiune a armelor noastre nucleare, iar un buton nuclear este întotdeauna pe biroul meu”, a spus Kim. „Aceasta este realitatea, nu o amenințare”.

Discursul a condus o pană între aliații Coreea de Sud și Statele Unite. Liderul sud-coreean, Moon Jae-In, a propus marți negocierile la nivel înalt între ambii vecini.

Trump reacționase cu reținere la recrutarea Coreei de Sud.

Phenian a făcut pași importanți în programele sale de dezvoltare nucleară și de rachete, după ce a testat câteva rachete balistice intercontinentale (ICBM) și o bombă cu hidrogen. Experții cred că întreaga continentală din S.U.A. se află acum în raza de acțiune a ICBM.

Trump a intensificat presiunea asupra regimului nord-coreean de a renunța la dezvoltarea sa nucleară printr-un amestec de sancțiuni, amenințări și limbaj condescendent. În august, el a amenințat că va dezlănțui „focul și furia ca lumea nu a văzut niciodată” dacă Coreea de Nord a amenințat Statele Unite.

Trump a venit să se refere la Kim ca pe „om de rachetă”, în timp ce liderul nord-coreean, la rândul său, sa referit la președintele S.U.A. ca „avionul american deranjat mental”.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, a avertizat marți Coreea de Nord împotriva efectuării unui alt test de rachete.

„După cum auzim rapoartele potrivit cărora Coreea de Nord s-ar putea pregăti pentru un alt test de rachete – sper că nu se va întâmpla, dar dacă se întâmplă acest lucru – trebuie să facem și mai multe măsuri în privința regimului Coreei de Nord”, a spus Haley. „Lumea civilizată trebuie să rămână unită și vigilentă împotriva arsenalului nuclear al statului necinstit. Nu vom accepta niciodată o Coree nucleară. „

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here