Grupul norvegian Opera Software a anuntat, luni, ca un consortiu de companii chineze a cumparat browserul de Internet Opera cu suma de 600 de milioane de dolari, dupa ce oferta de 1,2 miliarde de dolari pentru intreaga companie norvegiana a esuat, transmite AFP.

Intr-un comunicat remis bursei de la Oslo, Opera Software a precizat ca un consortiu de companii chineze condus de fondul de private equity Golden Brick Capital Management va prelua versiunile de desktop si dispozitive mobile ale browser-ului de Internet Opera, precum si o serie de aplicatii, dar nu si diviziile de televiziune, media si jocuri ale Opera Software, anunta Agerpres.

Din consortiul de companii chineze fac parte si producatorul de jocuri Kunlun Tech, precum si furnizorii de solutii de securitate pe Internet Qihoo 360 Technology.

Aceasta tranzactie a fost anuntata simultan cu esecul ofertei de 1,2 miliarde de dolari pentru intreaga companie Opera Software. Compania norvegiana nu a oferit un motiv pentru esecul acestei oferte lansata in luna februarie, precizand doar ca nu a reusit sa obtina toate aprobarile necesare din partea autoritatilor de reglementare pana la termenul limita de 15 iulie.

Opera Software a fost infiintata in 1994 ca o companie de proiect de catre operatorul norvegian de telecomunicatii Telenor AS, iar in 1995 a devenit o companie de sine statatoare. Compania sustine ca browserul sau Opera este utilizat de peste 350 milioane de consumatori din intreaga lume. Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare de piata NetMarketShare, luna trecuta, Opera ocupa locul patru in topul celor mai utilizate browsere pentru dispozitive mobile, dupa Google Chrome, Safari si Android Browser, iar in topul browserelor pentru computere desktop ocupa locul sase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here