Romania ar putea avea servicii de internet mobil la viteze de 1 Gbps pentru descarcarea datelor si 150 Mbps pentru incarcarea datelor in patru ani a declarat in cadrul unei conferinte Stefan Slavnicu, chief technology officer al Orange Romania.

„In cel mult 2020 am putea vedea in Romania la nivel comercial aceasta tehnologie (care asigura viteze de net mobil de 1 Gbps – n. red.). Poate aparea si mai devreme daca apetitul utilizatorilor si evolutia industriei vor permite acest lucru. O astfel de tehnologie probabil ca va necesita un upgrade tehnologic al retelei de acces si de transport, a echipamentelor de baza (core) ale retelei. Se vor face aceste lucruri in pasi in urmatorii ani de zile”, a declarat Slavnicu, citat de Mediafax.

Directorul de tehnologie al Orange a facut o demonstratie a vitezelor de 1 Gbps prin intermediul unei infrastructuri mobile, utilizand o retea de test, creata cu ajutorul unor echipamente puse la dispozitie de producatorul chinez de echipamente pentru operatorii de comunicatii Huawei.

„Este primul test facut in Romania. Pentru a atinge aceasta viteza am agregat intregul spectru radio detinut de Orange in Romania. Am folosit terminale modem prototip livrate de Huawei, care ne este partener in acest demo”, a adaugat directorul de tehnologie al Orange.

Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila, are aproximativ zece milioane de clienti, dintre care aproximativ o jumatate au contracte de abonament. Anul trecut compania a avut venituri de aproape un miliard de euro, in crestere fata de anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here