Ministrul de Finante britanic, George Osborne, si-a propus sa reduca impozitul pe profit la 15%, intr-un efort de a pastra investitiile business-urilor in Marea Britanie, in conditiile in care regatul se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana.

Osborne, care a sustinut ramanerea in UE, a declarat intr-un interviu pentru Financial Times ca accepta rezultatul referendumului din 23 iunie si ca acum doreste sa minimizeze impactul economic, anunta Mediafax.

In prezent, Marea Britanie are un impozit pe profit de 20% pentru business-uri, iar acesta este programat sa scada la 19% in aprilie si la 17% in 2020.

„Acum trebuie sa facem un efort national suprem daca dorim ca Brexitul sa functioneze pentru britanici”, a spus Osbrone intr-un interviu. Osbrone isi pastreaza avertismentul initial pe care l-a facut legat de impactul Brexitului si sustine in continuare ca economia britanica se indreapta spre o recesiune.

Planurile de reducere a taxelor ilustreaza riscurile pe care Marea Britanie le are in fata deciziei istorice de a se desparti de Uniunea Europeana dupa mai bine de patru decenii. Lira a pierdut 11% dupa referendum, iar alte natiuni europene se aliniaza pentru a-si scoate business-urile din Londra.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here