In fiecare an turistii englezi, care se afla pe locul doi in topul celor mai ”darnici” turisti europeni, cheltuie aproximativ 52 de miliarde de dolari in strainatate. Franta, Spania si Irlanda sunt destinatiile lor favorite, anunta Mediafax.

Perspectivele scaderii numarului de turisti britanici, in urma posibilei iesiri a Marii Britanii din Uniunea Europeana, a tras in jos actiunile liniilor aeriene, hotelurilor si resorturilor de vacanta. Spre exemplu, Thomas Cook Group a scazut cu 15% de la referendum, EasyJet a scazut cel mai mult din ultimii 12 ani, iar British Airways si-a micsorat puternic tinta de profit pentru 2016.

In timp ce lira si-a mai revenit din pierderile suferite vineri si luni, este inca 7% in scadere fata de euro de cand britanicii au ales sa paraseasca Uniunea Europeana.

”Este timpul pentru rugaciuni”, spune un patron de restaurant irlandez, descriind Brexit intr-un singur cuvant: dezastru. Aproximativ 40% din clientii lui Padraic Gallagher sunt turisti, iar acum, cu lira in scadere, este ingrijorat ca business-ul sau va avea de suferit. ”Tocmai am avut prima crestere in sapte ani, iar acum trebuie sa trec din nou prin criza?”, spune antreprenorul in varsta de 55 de ani.

in fiecare an turistii englezi, care pe locul doi in topul celor mai ”darnici” turisti europeni, cheltuie aproximativ 52 de miliarde de dolari in strainatate. Franta, Spania si Irlanda sunt destinatiile lor favorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here