Agentia Nationala de Presa AGERPRES va derula, pe parcursul lunii mai, proiectul editorial „DINCOLO DE ISTORIE”, care va cuprinde materiale jurnalistice dedicate unor monumente istorice aflate la noi in tara, ce ocupa un loc aparte in preferintele multor turisti din intreaga lume si care ascund povesti mai putin stiute, dar cu o importanta culturala deosebita.

Reportajele din cadrul proiectului vorbesc atat despre cele mai cunoscute obiective istorice din Romania, dar si despre unele poate uitate, dar care au o semnificație aparte. Primul material din seria „DINCOLO DE ISTORIE” se refera la Castelul Wesselenyi din Jibou, cel mai mare ansamblu baroc din Transilvania, si poate fi parcurs la linkul: http://goo.gl/5EY1nS. Printre urmatoarele reportaje ce vor fi difuzate in cadrul proiectului „DINCOLO DE ISTORIE” se vor regasi si cele referitoare la Castelul Károlyi din Carei, Castelul Rákóczi-Bornemisza din Gurghiu, Biserica fortificata din Apold sau Manastirea Cetate Berca din Buzau.

Proiectul se deruleaza in contextul organizarii primei ediții a Targului European al Castelelor, ce va avea loc anul acesta la Hunedoara, iar materialele vor putea fi parcurse accesand sectiunea Cultura din site-ul public www.agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here