Potrivit SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, intr-o lume tot mai orientata catre digitalizare, companiile trebuie sa fie prezente pe toate canalele de comunicare cu clientii, inclusiv pe platforme colaborative de tipul social media, si sa le ofere acestora informatii si raspunsuri rapide. Acest lucru este confirmat de un studiu recent, realizat de compania americana de consultanta IDC si intitulat „Business Networks: The Next Wave of Innovation”, care arata ca aproape doua treimi dintre companiile care utilizeaza platforme colaborative de business au ca scop comunicarea directa cu clientii.
Altfel, potrivit studiului IDC, 64% dintre companii aleg aceste platforme tocmai pentru a putea comunica direct cu clientii, in timp ce un procent similar – 60% – declara ca le utilizeaza pentru a raspunde solicitarilor venite din partea clientilor, iar 57% pentru a obtine feedback asupra produselor si serviciilor.
in ceea ce priveste motivele ce vizeaza comunicarea interna si cu partenerii, 58% dintre companii utilizeaza platformele colaborative de business pentru a impartasi idei si experiente din industria in care activeaza, 54% pentru a imbunatati procesul de decizie si 51% pentru a comunica direct cu colegii, atat cei din companie, cat si din industrie. in plus, jumatate dintre companiile chestionate utilizeaza aceste platforme pentru a raspunde solicitarilor venite din partea partenerilor de afaceri, mai arata studiul IDC.
Mai mult, in cadrul companiilor, platformele colaborative creeaza conexiuni de munca si intre angajati, parteneri si clienti si contribuie la o crestere semnificativa a gradului de productivitate, asigurand un mediu de lucru mai atractiv.
in acest sens, potrivit unui raport independent realizat la solicitarea SAP, utilizarea unei platforme colaborative poate reduce cu aproape 10% timpul necesar incheierii de noi contracte, cu circa 15% durata necesara accesarii de informatii in interes de serviciu si cu aproximativ 15% costurile cu programele de training pentru noii angajati.
„Devine tot mai clar ca elementul principal in orice business este clientul final. Astfel, companiile devin tot mai constiente ca toate eforturile trebuie indreptate spre asigurarea unei experiente unitare si ca, indiferent de canalul de comunicare prin care interactioneaza cu clientii, trebuie sa reactioneze si sa satisfaca nevoile acestora in cel mai rapid mod cu putinta, iar platformele colaborative indeplinesc exact acest lucru”, a declarat Valentin Tomsa, Director General SAP Romania.
Platforma colaborativa in cloud SAP® Jam™ vine in sprijinul companiilor si genereaza rezultate prin intermediul modelelor de lucru si proceselor predefinite care conecteaza angajatii si datele necesare pentru luarea deciziilor de business. in prezent, platforma SAP Jam numara peste 17,5 milioane de utilizatori la nivel mondial.