World Press Photo, cea mai puternica expozitie mondiala de fotojurnalism, vizitata de peste 3.5 milioane de oameni in fiecare an, ajunge la Bucuresti pe 7 mai, prin eforturile Fundatiei Eidos.

5.692 de fotoreporteri si fotografi din 131 de tari au participat la editia 2014 a competitiei WPP, expozitia aducand publicului roman selectia celor mai valoroase fotografii documentare din cele 97.912 imagini inscrise in concurs. Editia acestui an aduce si o noua categorie, Long Term Projects, ce s-a dovedit foarte populara inca din faza inscrierilor, adunand 14.583 imagini.

Marele castigator al competitiei, „Fotografia Anului 2014”, semnata de fotograful danez Mads Nissen, va fi expusa in Bucuresti alaturi de cele peste 100 de fotografii selectate de catre juriul independent al competitiei.

„Am adus WPP in Romania cu misiunea de a inspira interesul romanilor pentru fotografie ca arta. Anul trecut, peste 48.000 de oameni ne-au vizitat expozitia si ambitia ne-a crescut: anul acesta asteptam 100.000 de oameni. Vrem sa-i ajutam pe romani sa-si faca din consumul de arta, nu numai fotografie, un obicei. Ne dorim ca publicul WPP sa aiba parte de o noua experienta anul acesta, selectia fotografiilor este una cu totul speciala care aduce noi subiecte in discutie. Odata cu editia din acest an, ne-am propus sa incepem transformarea WPP din expozitie intr-o platforma de evenimente culturale. Va asteptam cu proiectii de filme si sesiuni ShortsUp!”, spune Cristian Movila, Presedintele Fundatiei Eidos.

Programul expozitiei, diponibil si pe pagina de Facebook:

Pentru al patrulea an consecutiv, expozitia, organizata de Fundatia Eidos, va fi deschisa publicului intre 8 si 29 mai 2015, in Piata Universitatii.
Luni pana joi de la 11:00 la 21:00;
Vineri: in intervalul orar 11:00-22:00;
Sambata si duminica de la 10:00 la 22:00.
Parteneri media: Pro TV; RFI; Evenimentul Zilei; Cosmopolitan; National Geographic; Beau Monde; Esquire Special; Marie Claire; Hotnews; Paginademedia; Revista Tango Marea Dragoste; 9Am; Liternet; Modernism; Markmedia; AdHugger; Artline.ro; Iqool; Redactia4fun; Revista LZR; Teen Press; Veiozaarte.ro; Vernisaje.com; Vinsieu.ro; Urbo.ro; Radardemedia.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here