IBM va investi 3 miliarde de dolari in urmatorii patru ani intr-o noua divizie pentru „Internetul lucrurilor”, care isi propune sa ajute clientii sa stranga si sa analizeze datele inregistrate de smartphone-uri si alte dispozitive dotate cu senzori, relateaza The Wall Street Journal.

Investitia anuntata de IBM face parte dintr-o serie de astfel de actiuni intreprinse de mai multe companii din domeniul IT, care vizeaza extinderea in domeniul „Internetului lucrurilor” („Internet of Things”), care presupune conectarea obiectelor banale, de la automobile la electrocasnice si corpuri de iluminat, prin echiparea acestora cu senzori, cipuri si conectivitate wireless, anunta Mediafax.

Astfel, IBM va concura pe piata „Internetului lucrurilor” impotriva unor companii mari ca General Electric, Microsoft, Google sau Cisco Systems, precum si impotriva start-up-uilor.

IBM a aratat ca noua divizie se bazeaza pe o colectie de programe, numita IoT Foundation, care foloseste serviciile cloud ale IBM, si care permite clientilor si partenerilor companiei sa creeze noi aplicatii sau sa le imbunatateaca pe cele existente.

Compania americana mizeaza pe corelarea datelor din mai multe surse, cum ar fi senzorii incorporati in cladiri, smartphone-uri sau aparate electrocasnice.

Anul trecut, IBM a ajuns la o intelegere cu Twitter pentru a colabora astfel incat sa ajute companiile sa adune si sa analizeze informatiile din tweet-urile postate de clientii si partenerii respectivelor firme.

in acelasi sens, IBM a anuntat marti ca a incheiat un parteneriat cu o companie americana, Weather Co., care furnizeaza clientilor sai date despre starea vremii, pe baza senzorilor instalati, de exemplu, in cladiri.

Cele doua companii intentioneaza sa dezvolte aplicatii care sa utilizeze date meteo pentru a ajuta firmele din domenii ca asigurari, energie sau comert sa prevada conditiile nefavorabile afacerilor respective si sa-si adapteze strategia in conformitate cu acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here