Rusia a decis miercuri sa interzica importurile de fructe si legume din Polonia, la o zi dupa ce europenii au impus noi sanctiuni economice Rusiei pentru rolul sau in conflictul ucrainean, informeaza Mediafax.

„Am luat decizia de a impune restrictii asupra importurilor in Rusia a aproape toate fructele si legumele din Polonia”, a declarat Aleksei Alekseenko, un purtator de cuvant al Rosselhoznadzor, agentia veterinara rusa.

Potrivit lui Alekseenko, aceasta decizie este motivata de „incalcari repetate” ale reglementarilor in certificatele si procedurile de carantina si va intra in vigoare la 1 august.

Moscova a avertizat luni ca ar putea limita importul anumitor produse din statele Uniunii Europene, din cauza descoperirii unei insecte periculoase.

Moscova este adesea acuzata ca utilizeaza arma comerciala, invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai.

Rusia a utilizat aceasta arma in ultimele doua luni impotriva Ucrainei si Republicii Moldova, ca reactie la semnarea de catre cele doua foste republici sovietice a unui tratat de liber schimb cu UE.

Uniunea Europeana a adoptat marti noi sanctiuni economice contra Rusiei, vizand in special blocarea accesului la pietele financiare europene pentru intreprinderile si bancile rusesti. Noile sanctiuni, care vor intra in vigoare de la 1 august, interzic de asemenea vanzarile de armament, comertul cu tehnologii sensibile si cu bunuri de uz militar si civil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here