Grupul Metinvest, companie metalurgica internationala integrata vertical, a deschis o reprezentanta comerciala in Romania – Metinvest Carpathia SRL.  Activitatea reprezentantei are ca scop consolidarea colaborarii cu cumparatorul de oteluri laminate din Romania si oferirea de servicii operative si eficiente.

Piata romaneasca este una dintre cele mai mari din Europa de Est si are un potential considerabil de crestere. Aproximativ jumatate din volumul total de consum provine din importuri. Romania are o pozitie geografica favorabila fata de furnizorii regionali cheie – de exemplu, fata de Ucraina si Bulgaria.

Metinvest este un furnizor principal si de incredere pe piata otelurilor laminate plate si profilate. Noua reprezentanta va asigura dezvoltarea continua a colaborarii cu alte companii care activeaza in domeniul constructiilor, industriei constructoare de masini si a productiei de tevi. Pentru clienti va functiona un canal unic operativ de interactiune cu Metinvest: ei vor putea plasa comenzi “pachete”, combinand diferite tipuri de produse metalurgice.

Grupul Metinvest are 20 de reprezentante comerciale si depozite in Europa, inclusiv in Balcani, Tarile Baltice, Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, Romania, Elvetia si Marea Britanie. La nivel global, Metinvest are reprezentante comerciale in 21 de tari si mai mult de 5,300 de clienti, dintre care 1,600 in Europa.

Uzinele metalurgice ale Grupului Metinvest sunt amplasate in Ucraina si in cateva tari europene. De mentionat sunt uzinele Promet Steel din Bulgaria cu o capacitate de 500 de mii de tone pe an, Metinvest Trametal si Ferriera Valsider din Italia cu o capacitate totala de 1,2 milioane de tone pe an. in Marea Britanie, companiei ii apartine uzina Spartan UK care poate produce 200 de mii de tone de otel laminat pe an.

Dmitrii Nikolaenko, director de vanzari Grupul Metinvest:

– Suntem intotdeauna deschisi spre colaborare cu clientii nostri din Europa de Est si de pe alte piete importante, construind si consolidand reteaua noastra de distributie, dar si dezvoltand toate aspectele unui parteneriat comercial. Scopul nostru este sa satisfacem in totalitate necesitatile cumparatorilor nostri, oferindu-le produse si servicii de calitate. Acest lucru presupune o gama larga de produse, suport tehnic si comercial, precum si solutii logistice competitive.

METINVEST este un grup de companii metalurgice internationale, integrate vertical, care administreaza fiecare element din lantul de productie, incepand cu extractia minereului de fier si a carbunelui si pana la producerea semifabricatelor si a productiei metalice finite. Structura Grupului este formata din intreprinderi metalurgice din Ucraina, Europa si SUA, precum si dintr-o retea de vanzari care acopera la nivel mondial pietele-cheie.

Conform viziunii strategice a Grupului, scopul acestuia este sa devina un producator european reprezentativ in domeniul metalurgic, cu indici stabili de crestere si rentabilitate, indiferent de caracterul ciclic al pietelor si sa asigure rentabilitatea investitiilor peste standardele din domeniu. in anul 2013, Grupul a incasat 12,8 miliarde de dolari, iar rentabilitatea lui conform indicelui EBITDA a fost de 18%.

Actionarii principali ai companiei METINVEST B.V. (Holding Grup Metinvest) sunt: Grupul SCM (71,25%) si Grupul SMART (23,75%), care administreaza Grupul in calitate de parteneri.

«METINVEST HOLDING», LLC este compania care administreaza Grupul Metinvest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here