Facebook, cea mai mare retea de socializare online din lume, a urcat in acest an pe locul al doilea in topul veniturilor din publicitate digitala in SUA, devansand Yahoo si Microsoft, intr-o piata dominata in continuare de Google, potrivit datelor EMarketer.

Google a atras in acest an 17 miliarde de dolari din bugetele alocate publicitatii digitale in Statele Unite, informeaza Mediafax.

Facebook a urcat pe pozitia secunda cu venituri de 3,17 miliarde de dolari, fata de locul patru in 2012, cand s-a plasat in urma Yahoo si Microsoft.

Reteaua de socializare genereaza mai mult de jumatate din venituri prin distributia de spoturi publicitare pe dispozitive mobile.

In aceasta saptamana, Facebook a inceput sa testeze introducerea de spoturi video distribuite catre utilizatori.

Instagram, preluata anul trecut de Facebook pentru 700 milioane de dolari, dezvolta de asemenea propriile oferte de publicitate pe platforma de partajare de imagini.

Piata publicitatii digitale din SUA va creste cu 25% pana in 2015, la 53,4 miliarde de dolari, potrivit estimarilor EMarketer.

Compania de cercetare a precizat ca Google si Facebook sunt de asemenea cei mai mari distribuitori de publicitate digitala la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here