Complexul de birouri Swan Office & Technology Park din Pipera-Tunari, in insolventa, a fost scos la vanzare prin licitatie de catre administratorul judiciar, la un pret de pornire de 42,7 milioane de euro.

Complexul este dezvoltat de firma Swan Property, controlata de fondul de investitii Chayton Capital, care a intrat in insolventa in ianuarie 2013 ca urmare a unei decizii pronuntate de catre Tribunalul Ilfov. Complexul, cu o suprafata de 29.000 metri patrati, a fost finalizat in anul 2011 si are un grad de ocupare de circa 35%. Gradul redus de ocupare a fost printre motivele intrarii in insolventa a proiectului, anunta Mediafax.

Licitatia este programata pentru 31 ianuarie, iar administratorii vand cele trei cladiri de birouri care formeaza complexul, inclusiv terenul de 22.866 metri patrati pe care este construit acesta, dar si un lot de teren 5.000 metri patrati pentru dezvoltare ulterioara.

Insolventa a fost deschisa la cererea proprietarilor Swan, dupa ce principalii creditori ai firmei, bancile Volksbank si UniCredit Bank din Austria, au solicitat la randul lor declansarea procedurii de insolventa, in luna noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat insa solicitarea depusa de catre Swan si a desemnat Casa de Insolventa Transilvania administrator judiciar.

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat in 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit si Volksbank. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, firma Swan Property avea la finalul anului 2012 datorii de 373 milioane de lei (aproape 84 milioane euro). Printre chiriasii proiectului se numara Ford, Flanco, Coca-Cola, Vodafone, Renault Technologie Roumanie si Mercedes-Benz.

Swan Office & Technology Park reprezinta o investitie de peste 50 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here