Guvernul a amanat, prin ordonanta de urgenta, termenul de introducere a accizei de 7 eurocenti la carburanti, ordonanta fiind insa aprobata doar dupa ce membrii Cabinetului au primit, pe masa, decretul prin care presedintele Traian Basescu promulga bugetul, informeaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anuntat anterior ca introducerea accizei de 7 eurocenti va fi amanata cu trei luni, pana la 31 martie 2014, la carburanti, iar presedintele Traian Basescu va trimite, miercuri, la Monitorul Oficial decretul de promulgare a bugetului de stat.

Ulterior, presedintele Traian Basescu a anuntat ca a promulgat bugetul de stat pe anul 2014.

El a fost intrebat ce garantii i-a oferit Victor Ponta pentru promulgarea Bugetului de Stat, el raspunzand „cuvantul de onoare” si adaugand: „Sa speram ca de data asta se va tine de cuvant”.

Presedintele spusese in cateva randuri ca nu va promulga bugetul daca acciza la carburant va fi majorata, premierul Victor Ponta precizand ulterior ca negociaza cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana amanarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorina, folosita de catre transportatorii de marfa, si aplicarea acesteia doar la benzina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here