Increderea investitorilor in economia Germaniei a crescut in decembrie pentru a cincea luna consecutiv, la maximul ultimilor sapte ani, confirmand redresarea celei mai mari economii din Europa.

Indicele privind asteptarile investitorilor si analistilor pentru urmatoarele sapte luni a urcat de la 54,6 puncte in noiembrie la 62 de puncte in decembrie, cel mai ridicat nivel dupa aprilie 2006, fiind peste asteptarile analistilor, relateaza Bloomberg.

Dupa o evolutie mai slaba la inceputul trimestrului al patrulea, economia germana va inregistra o crestere solida in urmatoarele luni, a estimat luni banca centrala a Germaniei, Bundesbank, anunta Mediafax.

„Economia germana profita de o cerere interna puternica. Pe langa asta, cresterea exporturilor se va accelera odata cu redresarea zonei euro, in 2014”, a declarat Slavena Nazarova, analist la banca Credit Agricole in Paris.

PIB-ul Germaniei a avansat cu 0,3% in trimestrul al treilea, dupa o crestere de 0,7% in cel de-al doilea.

Analistii anticipeaza o crestere economica trimestriala de 0,4%, pana la jumatatea anului viitor, potrivit unui sondaj separat.

Pentru zona euro, Banca Centrala Europeana antiocipeaza pentru acest an o contractie de 0,4%, urmata de o crestere de 1,1% in 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here