Google se afla in faza finala a dezvoltarii unui ceas inteligent (smartwatch) si discuta cu furnizorii din Asia pentru a incepe productia de serie a gadgetului, posibil in cateva luni, au declarat surse apropiate situatiei pentru cotidianul Wall Street Journal.

Noul dispozitiv, care va rula sistemul de operare Android, va fi integrat cu Google Now, programul de asistenta vocala al companiei, a afirmat o sursa citata de Mediafax.

Google a lucrat si la reducerea consumului de energie, astfel incat sa nu fie necesara incarcarea frecventa a bateriei.

Ceasul va comunica cu alte gadgeturi si va putea accesa informatii, precum programul calatoriilor, din contul de email al utilizatorului. Dispozitivul ar putea fi pregatit pentru productia de serie in cateva luni, a adaugat sursa citata.

Pentru Google, lansarea unui ceas inteligent ar ajuta compania sa pastreze utilizatorii la sistemul Android si sa nu riste sa-i piarda in favoarea rivalilor Apple sau Microsoft.

Mai multe companii, inclusiv Samsung, au lansat deja ceasuri inteligente, insa acestea nu au generat interes puternic, din cauza functiilor limitate si pretului ridicat.

Apple lucreaza, de asemenea, la propriul ceas inteligent, afirma surse apropiate situatiei.

Odata cu imbunatatirea aplicatiilor, gadgeturile purtate de utilizator vor fi adoptate la scara tot mai larga si vor deveni o noua piata pe care se vor lupta marii jucatori, precum Google si Apple, afirma analistii.

Vanzarile de astfel de gadgeturi sunt estimate sa atinga 485 milioane de unitati pana in 2018, potrivit firmei de cercetare ABI Research.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here