Dell se va delista de pe piata Nasdaq din SUA la inchiderea sedintei bursiere de marti, ca urmare a finalizarii tranzactiei prin care compania este preluata pentru 24,9 miliarde de dolari de catre fondatorul Michael Dell si fondul de investitii Silver Lake.

Achizitia, care implica si retragerea de pe bursa, pune capat unui deceniu in care Dell a fost unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri listati, informeaza Mediafax.

La fel ca alte companii rivale, Dell a fost luata prin surprindere de declinul rapid al pietei PC in ultimii ani, odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor, noteaza New York Times

Actiunile Dell, cel mai mare producator de PC-uri din lume pentru scurt timp in ultimul deceniu, s-au prabusit de la peste 50 de dolari in perioada de glorie din anii 2000 la 13,75 de dolari, pretul la care a fost cumparata compania.

„Incepand de azi, Dell incepe un nou capitol ca o companie privata”, a spus directorul general al companiei, Michael Dell.

Michael Dell a infiintat compania in perioada studentiei in 1984 si a construit-o intr-un model de productie si management al lantului de furnizori.

El incearca acum sa reorienteze producatorul de PC-uri catre servicii destinate companiilor. Fondatorul a delistat compania, intrucat considera ca o astfel de transformare s-ar putea desfasura mai usor fara atentia permanenta a investitorilor si analistilor pe bursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here