Samsung Electronics si Apple s-au mentinut pe primele doua pozitii dupa vanzarile de smartphone-uri in trimestrul al treilea, iar producatorul chinez Huawei a depasit LG, urcand pe locul al treilea, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

Samsung a vandut in trimestrul al treilea 88,4 milioane de smartphone-uri, in urcare cu 55% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Cota de piata a companiei sud-coreene a crescut de la 32,9% la 35,2%, anunta Mediafax.

Totodata, vanzarile Apple au crescut cu 25,6%, la 33,8 milioane de telefoane, iar cota de piata a grupului american a coborat de la 15,6% la 13,4%, estimeaza Strategy Analytics.

Huawei a urcat pe locul al treilea, cu 12,7 milioane de smartphone-uri livrate in trimestrul al treilea, in crestere cu 67%. Cota de piata a producatorului chinez a avansat de la 4,4% la 5,1%.

Locul al patrulea revine companiei sud-coreene LG, cu vanzari de 12 milioane de smartphone-uri, in urcare cu 71%, in timp ce cota de piata a crescut de la 4,1% la 4,8%.

Top 5 este inchis de producatorul chinez Lenovo, care a vandut 10,8 milioane de terminale in perioada analizata, in urcare cu 68%, si a avut o cota de piata de 4,3%, fata de 3,7% cu 12 luni in urma.

Piata smartphone-urilor s-a extins in trimestrul al treilea cu 45%, de la 172,8 milioane la 251,4 milioane unitati livrate, datorita cererii solide pentru servicii LTE/4G in tarile dezvoltate si cresterii rapide a vanzarilor pe pietele emergente, noteaza compania de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here