Ford va opri in luna noimbrie si productia de motoare la Craiova, pentru o perioada de opt zile lucratoare, iar asamblarea modelului B-Max, in prezent sistata, va fi reluata in jurul datei de 20 noiembrie.

Productia de masini este in prezent oprita, in baza programului de sistare a activitatii de 13 zile stabilit pentru luna octombrie, iar cea de motoare va reincepe pe 18 noiembrie, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Ana-Maria Timis.

„Ca raspuns la situatia precara a pietei europene, Ford Romania continua sa-si ajusteze volumele de productie la uzina de la Craiova si in noiembrie. Astfel, putem confirma pentru luna noiembrie oprirea productiei de vehicule timp de 13 zile, respectiv 8 zile in sectia de productie motoare. Suspendarea timp de 8 zile a productiei de motoare este cauzata de cererea redusa pentru vehicule si se suprapune cu perioada de suspendare a productiei de vehicule”, a precizat reprezentantul Ford, potrivit Mediafax.

Conform Contractului Colectiv de Munca, pe perioada zilelor de intrerupere a productiei angajatii se vor afla in somaj tehnic, fiind platiti cu 80% din salariul de baza.

Reprezentantii Ford Romania au anuntat la finele lunii septembrie ca vor opri productia de masini pentru 13 zile, in luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piata externa, si ca sunt posibile decizii similare si pentru lunile noiembrie si decembrie, daca piata auto va continua sa scada.

Si pentru septembrie Ford a anuntat o oprire de 7 zile a productiei de autovehicule la Craiova.

Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max si motoarele ford craiova EcoBoost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here