RCS & RDS, companie controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari, va lansa marti, 29 octombrie, o emisiune de obligatiuni pe pietele externe pentru a atrage 350 milioane euro, fondurile urmand sa fie folosite pentru refinantarea datoriilor existente, au declarat surse bancare, potrivit Mediafax.

Fondurile atrase prin plasamentul de titluri, cu maturitate in 2020, vor fi completate de un nou imprumut la termen si de o linie de lichiditate, in vederea refinantarii datoriilor.

JPMorgan este coordonatorul global al operatiunii, iar Erste Group, SocGen si UniCredit Bank actioneaza ca aranjori.

in urmatoarele zile vor fi organizate turnee de prezentare in Europa si Statele Unite, in vederea atragerii de investitori, potrivit surselor citate.

Reprezentantii RCS & RDS au refuzat sa comenteze informatiile, mai anunta Mediafax.

In luna mai, actionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finantari in valoare totala de pana la 800 milioane de euro (sau echivalentul in orice alta moneda), pentru o perioada ce nu va depasi 10 ani.

Fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea partiala sau totala a tuturor angajamentelor de finantare actuale ale operatorului telecom, potrivit hotararii actionarilor.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Cable Communications Systems Olanda detine 88,54% din actiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este detinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlata de RCS Management, unde Zoltan Teszari detine aproape 60% din capital.

La inceputul anului 2011, RCS&RDS a incheiat doua acorduri de finantare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor imprumuturi scadente si un credit sindicalizat in valoare de 125 milioane euro.

La primul credit au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV si BRD- Groupe Société Générale, in calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV in calitate de agent de credit si co-ordonator si agent pentru garantii.

In cazul creditului de 125 de milioane de euro, sindicalizarea a fost realizata de Fortis Bank SA/NV Bruxelles Sucursala Bucuresti, Royal Bank of Scotland PLC si Unicredit tiriac Bank in calitate de aranjori mandatati principali, respectiv Unicredit Bank AG, sucursala Londra, in calitate de agent de credit si Unicredit tiriac Bank in calitate de agent pentru garantii.

RCS&RDS este unul din cei mai importanti operatori telecom din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania si Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here