Vanzarile de autovehicule noi din Europa vor creste probabil in 2014, pentru prima data in sapte ani, chiar daca avansul va fi limitat partial de somajul ridicat si efectele crizei datoriilor suverane, arata un studiu realizat de un centru de cercetare afiliat Hyundai Motor Group, potrivit Mediafax.

Piata auto din Europa va inregistra o crestere de 2,5% anul urmator, la 13,87 milioane de unitati, estimeaza Korea Automotive Research Institute, citat de portalul Automotive News.

Pentru anul in curs, institutul sud-coreean se asteapta la un declin de 3,8%, la 13,53 milioane de unitati.

In timp ce Europa va reveni pe crestere, recuperarea pietei auto din SUA ar putea incetini, in urma unei posibile cresteri a dobanzilor bancare. Vanzarile din SUA vor urca anul urmator cu 3,2%, la 16,1 milioane de autovehicule.

Cererea puternica din China va sustine accelerarea ritmului de crestere a pietei mondiale, de la 3% in acest an la 4% in 2014, estimeaza institutul.

Piata auto din Uniunea Europeana a scazut cu 3,9% in primele noua luni ale anului, la 9 milioane de autoturisme noi, iar in septembrie a urcat cu 5,4%, la 1,16 milioane de unitati, potrivit datelor publicate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here