Actiunile Google au crescut cu 13% in prima parte a sedintei de vineri pe bursa din Statele Unite si au depasit pentru prima data pragul de 1.000 de dolari, cotatia fiind sustinuta de rezultatele financiare bune raportate de companie pentru trimestrul al treilea, potrivit MarketWatch.

Pretul unei actiuni Google se tranzactiona in urcare cu 13,03%, la 1.004,6 dolari la momentul transmiterii stirii. Cotatia Google este in urcare cu peste 40% fata de inceputul anului, informeaza Mediafax.

Mai multi analisti au crescut preturile tinta pentru actiunile Google, dupa publicarea rezultatelor financiare.

Profitul Google a crescut cu 36% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorita volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.

Google a reusit sa compenseze scaderea preturilor publicitatii pe gadget-uri mobile prin cresterea volumului de spoturi platite.

Compania a demonstrat altfel ca poate monetiza serviciile de publicitate online in contextul tranzitiei tot mai multor utilizatori catre smartphone-uri si tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vând la preturi mai mici decât cele destinate PC-ului traditional.

Google are o cota de aproximativ o treime din piata globala a publicitatii online, potrivit datelor eMarketer. Facebook ocupa locul al doilea, la mare distanta, cu o cota de numai 5%, dar a inregistrat in ultimii doi ani cresteri mai puternice decât Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here