Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” revine in stagiunea 2013 – 2014 cu o serie de evenimente culturale muzicale programate sa se desfasoare atat in Bucuresti, cat si in tara, succesul obtinut in cadrul Turneului national initiat de institutie in stagiunea precedenta concretizandu-se in noi invitatii de a sustine spectacole si concerte in deplasare, la sediul altor teatre si centre culturale din tara.

in acest context, deschiderea stagiunii curente va avea loc la Sibiu, la Teatrul National „Radu Stanca”, in week-end-ul 18 – 20 octombrie 2013, unde Teatrul National de Opereta va sustine doua concerte – „Arii si Duete din operete celebre” si „Concert de romante”, o noutate in repertoriul institutiei, dar si spectacolul pentru copii „Cocoselul neascultator”. Pentru programul detaliat al evenimentelor sustinute la Sibiu, va invitam sa accesati site-ul www.opereta.ro.

Totodata, Teatrul National de Opereta pregateste doua manifestari de amploare, ce vor avea loc in Bucuresti, in luna noiembrie si decembrie, reunind productii nationale si internationale pentru toate varstele. Este vorba despre cea de-a VI-a editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” si de Festivalul „Povesti pentru copii si oameni mari” – ed. a 2-a, Bucuresti, o continuare a initiativei din luna decembrie a anului 2012, cand aproximativ 7.000 de copii din Capitala si provincie au participat gratuit la spectacole, ateliere si concerte dedicate lor.

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, organizat de Teatrul National de Opereta, revine in 2013 in perioada 7 – 17 noiembrie cu un program diversificat, care va include spectacole de opereta, musical, balet, concerte, lansari de carte, expozitii sau proiectii. Editia curenta va reuni, pe parcursul celor 11 zile de evenimente, spectacole realizate de institutii teatrale lirice si dramatice din Rusia, Georgia, Lituania sau Italia, dar si o serie de concerte sustinute de artisti consacrati precum Buika, al carei concert va avea loc in deschiderea festivalului, sau celebra interpreta de jazz Viktoria Tolstoy. Programul va fi completat de o selectie nationala, ce include atat spectacole, sustinute de Opera Nationala Bucuresti si Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, cat si evenimente care aduc in prim plan valorosi solisti de opera, opereta si musical, precum Alexandra Coman, Mioara Manea-Arvunescu sau Alfredo Pascu.

Festivalul include de asemenea evenimente de tip workshop sau concurs, adresate tinerilor profesionisti din domeniul artelor spectacolului, carora le sunt dedicate workshopurile sustinute de Thomas Richards si Mario Biagini de la Workcenter Jeryz Grotowski din Italia, dar si Trofeul „Ion Dacian” pentru tineri interpeti, competitie care rasplateste castigatorul trofeului cu un premiu in valoare de 2.000 de Euro.

Cea de-a doua manifestare de amploare din cursul acestei stagiuni, Festivalul „Povesti pentru Copii si Oameni Mari”- editia a 2-a, Bucuresti, se desfasoara in decembrie, luna a povestilor si a cadourilor pentru copii. Conceput sub sloganul „Joaca-te si invata!”, festivalul promoveaza educatia prin arta prin intermediul unei ample serii de manifestari artistice si educationale – spectacole de teatru, spectacole muzicale, concerte si, nu in ultimul rand, ateliere si activitati in aer liber.

Tot in luna decembrie vor fi organizate si evenimente dedicate Zilei Nationale a Romaniei, Teatrul National de Opereta alaturandu-se astfel institutiilor culturale care marcheaza sarbatoarea nationala prin programe speciale.
Programul detaliat al celei de-a VI-a editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” si al celorlate evenimente va fi afisat pe www.opereta.ro.

*in urma Hotararii Guvernului nr. 1089/2006, conform careia managementul Operei Nationale Bucuresti si cel al Teatrului National de Opereta “Ion Dacian” se unesc, incepand cu luna noiembrie, Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” se va numi Teatrul de Opereta si Musical “Ion Dacian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here