Firma Star Assembly, detinuta de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru constructia unei unitati de productie de transmisii automate la Sebes, judetul Alba, investitia totala ridicandu-se la circa 238 milioane euro.

Proiectul va permite crearea unui numar estimat de 510 noi locuri de munca, iar acordul de finantare a fost emis la finele lunii august, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante.

Grupul german Daimler a anuntat in luna aprilie ca va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Star Transmission, proiectul unitatii noi de productie, parte a investitiei anuntate de Daimler, va fi derulat prin Star Assembly, firma inregistrata in iunie 2013, potrivit datelor de la Finante.

Star Transmission a inaugurat deja, in iulie, la Sebes o unitate de productie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investitie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de munca.

Compania a fost infiintata in anul 2001 si are peste 1.000 de angajati la capacitatile de productie din localitatile Cugir si Sebes (judetul Alba), unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.

Star Transmission producea in 2011 la Cugir (productie de serie mare, piese si componente) si Sebes (productie de serie mica, prototipuri si dispozitive, inclusiv montaj cutii de viteze). Productia de la Sebes a fost transferata anul trecut la Cugir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here