Afacerile din comertul de masini si motociclete au scazut in primele opt luni cu 0,8% ca serie bruta, insa au avansat cu acelasi procentaj ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, iar cifra de afaceri din servicii de piata s-a redus cu 3,7%, serie bruta.

Scaderea cifrei de afaceri pentru comertul, intretinerea si repararea autovehiculelor si motocicletelor, ca serie bruta, a fost determinata de reducerea inregistrata la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-8,5%), la comertul cu autovehicule (-6,4%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-6,2%), se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Institutul National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Cresteri au inregistrat activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (9,5%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 3,7% mai mica comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, influentata de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-20,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-11,5%) si cele de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,3%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (5,6%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (0,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o cifra de afaceri cu 3,3%.

Fata de iulie, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 6,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1%, iar comparativ cu august 2012 s-a consemnat o reducere cu 0,9% ca serie bruta, dar ca serie ajustata a crescut cu 2,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here