Retailerul american online Amazon va suplimenta personalul din Statele Unite cu 70.000 de angajati temporari in perioada sarbatorilor, acestia urmand sa lucreze cu norma intreaga in centrele de distributie.

Compania avea la mijlocul anului 97.000 de angajati permanenti, cu norma intreaga sau redusa, iar anul trecut a angajat pentru sezonul sarbatorilor 50.000 de persoane, potrivit CNN.

Amazon nu a furnizat detalii privind posturile disponibile, dar angajatii centrelor de distributie au sarcini legate de executarea comenzilor primite de retailer, precum selectarea produselor, pregatirea coletelor si depozitarea bunurilor, informeaza Mediafax.

O parte dintre lucratorii temporari ar putea deveni angajati permanenti. Retailerul a anuntat ca mai multe mii de persoane angajate anul trecut pentru sezonul sarbatorilor au ramas ulterior in cadrul companiei.

Alti retaileri cu vanzari mai mari in perioada sarbatorilor, precum Toys R Us sau Target, au anuntat de asemenea posturi temporare. Astfel, Toys R Us mentine nivelul de anul trecut de 45.000 de persoane, in timp ce Target a redus de la 88.000 de angajati anul trecut la 70.000 pentru acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here