Grupul german Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, a incheiat un acord cu un consortiu format din peste 40 de banci pentru o linie de credit de 9 miliarde euro, finantand astfel programul ambitios de dezvoltare a unor modele noi, cu scopul de a deveni lider de piata pana in 2020, anunta Mediafax.

Finantarea va inlocui o linie de credit existenta, de 7 miliarde euro, care ar fi urmat sa se incheie in 2015, potrivit unui comunicat al Daimler, citat de Bloomberg.

Noua linie de credit are o durata de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungita pana in 2020.

„Suntem incantati de interesul mare pentru aceasta linie de credit. Am decis sa innoim mai devreme finantarea existenta, in principal datorita conditiilor favorabile de piata, si am obtinut astfel o lichiditate solida pe termen lung”, a declarat in comunicat directorul financiar al Daimler, Bodo Uebber.

Consortiul este format din peste 40 de banci din Europa, Asia si continentul american, iar licitatia a fost „suprasubscrisa semnificativ”, a precizat compania.

Directorul gneeral al Daimler, Dieter Zetsche, s-a angajat sa readuca Mercedes-Benz pe primul loc in topul producatorilor de automobile de lux pana in 2020. Compania a cazut pe locul al treilea dupa vanzari in 2011, fiind devansata de BMW si Audi, divizie a Volkswagen.

Grupul spera sa atinga acest obiectiv prin investitii in dezvoltarea a numeroase modele noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here