Portul Constanta devine port de imbarcare pentru navele de croaziera, prima plecare a unui vas de croaziera urmand sa aiba loc vineri, cand nava MSC Musica va pleca intr-un voiaj de 12 zile, avand la bord 2.500 de turisti, intre care 80 de romani.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Porturilor Maritime Constanta, prin aderarea la Asociatia Internationala MedCruise, compania a declansat demersurile prin care a reusit sa atraga prima companie – MSC Cruises – pentru imbarcarea turistilor pe nave de croaziera, anunta Mediafax.

Conform sursei citate, turistii care se vor imbarca din Portul Constanta au avantajul de a nu mai fi obligati sa cumpere bilet de avion, dus-intors, pana la un alt port de imbarcare din lume, pentru a beneficia de croaziere maritime.

Astfel, 80 de turisti romani se vor imbarca, vineri, la bordul navei de lux MSC Musica, din terminalul de pasageri al Portului Constanta, pentru o calatorie de 12 zile care va include porturi din Grecia, Italia, Turcia si Ucraina. Nava de pasageri va pleca din portul Constanta la ora 19.00, iar dupa o zi pe mare va acosta in portul grecesc Gythion (Sparta). Apoi, croaziera are programate opriri in porturile Venetia, Katakolon, Istanbul, Yalta si Odessa, cu revenire la Constanta in cea de-a douasprezecea zi a calatoriei.

Nava MSC Musica va veni in Portul Constanta joi, de la Venetia, avand la bord 2.500 de turisti.

Vasul MSC Musica, apartinand companiei MSC Cruises, a fost inaugurata in 29 iunie 2006. Are o lungime de 294 de metri si 13 punti, iar echipajul navei este format din aproape 1.000 de marinari si poate transporta maximum 2.550 de pasageri. Printre itinerariile acoperite de MSC Musica se numara Caraibe, Marea Mediterana, Marea Neagra, Marea Baltica si fiordurile norvegiene.

Reprezentantii Administratiei Porturilor Maritime Constanta spun ca pentru acest an sunt programate patru astfel de croaziere, iar prin colaborarea dintre aceasta institutie si compania MSC Cruises au fost programate pentru anul viitor opt vizite ale navelor MSC Sinfonia si MSC Orchestra, in aprilie, mai, septembrie, octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here