Asociatia Consultantilor in Management din Romania (AMCOR) organizeaza pe data de  15 octombrie 2013 o noua sesiune de atestare si reatestare a firmelor membre (procedura de inscriere in Asociatie este disponibila on-line http://www.amcor.ro/menu/Membrii-AMCOR.html). Sesiunea de atestare si reatestare va avea loc la sediul Asociatiei, din Bucuresti.

AMCOR este singura asociatie profesionala din Romania care acorda un atestat profesional firmelor de consultanta si training in management, valabil 3 ani de la momentul obtinerii.

Procedura de atestare/reatestare este organizata dupa modelul promovat la nivelul pietei europene de consultanta si are ca obiectiv dezvoltarea profesionalismului pe piata din Romania. Procedura de atestare (creata dupa standardele Federatiei Europene a Asociatiilor din Consultanta) este una riguroasa, construita pe trei paliere: cel al eticii, cel al logisticii si cel al know-how-ului detinut de firma candidata.

Aceasta sesiune de atestare/reatestare se adreseaza firmelor de consultanta in management si trainning si reprezinta un mijloc prin care Asociatia le ofera jucatorilor de pe piata oportunitatea de a obtine acea valoarea adaugata necesara pentru a face o diferenta in consolidarea pietei emergente in omeniul consultantei in management din Romania.

„Procedura de Atestare Nationala a fost dezvoltata pe de o parte pentru a satisface dorinta clientilor de diferentiere a firmelor de consultanta in management care activeaza pe piata de business din Romania, iar pe de alta parte, Amcor dorea sa fie mai selectiva in ceea ce priveste calitatea firmelor membre (atestand doar firmele care pot dovedi activitatea si proiectele efectuate in domeniul consultantei in management)”, Norbert Hoeckl, membru al comisiei de atestare AMCOR.

In prezent peste 80% dintre firmele de consultanța membre AMCOR au parcurs procedura de atestare/reatestare si detin statutul de „membru atestat, (http://amcor.ro/menu/Atestare-nationala.html).

Dupa parcurgerea procedurii de atestare, consultantii seniori din firma ce indeplinesc conditiile preliminare referitoare la experienta si educatie, pot aplica pentru titlul de CMC, Certified Management Consultant (cea mai importanta distinctie in profesia de consultant in management). in prezent, 38 de colegi detin titlul de CMC.

Sesiunile de atestare/reatestare si de certificare/recertificare desfasurate de AMCOR contribuie la  construirea unui climat de profesionalism si de etica pe piata de consultanta din Romania.

Ghidul de intocmire a dosarului pentru atestarea nationala este disponibil la urmatorul link http://amcor.ro/menu/Atestare-naional/Cum-m-atest-naional.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here