Recent, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a lansat seria de evenimente „Ziua oportunitatilor de afaceri”. „In cadrul acestor intalniri, care vor avea loc la fiecare doua luni, oamenii de afaceri au posibilitatea de a se intalni intr-un cadru structurat cu factori decizionali din Ministerul Economiei, cu reprezentantii economici din cadrul Birourilor de Promovare Comercial-Economica romanesti din strainatate, sau cu atasati economici ai tarilor partenere, pentru a afla tendintele in comertul exterior si a identifica elemente a caror valorificare sa conduca la dezvoltarea afacerilor companiilor pe piete cu potential real”, a declarat cu acest prilej prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele CCIB.

Primul eveniment din serie, cu tema „Intra pe piata americana! Parteneriatul SUA– UE, o noua oportunitate pentru oamenii de afaceri romani”, a fost organizat de Camera bucuresteana in parteneriat cu Ministerul Economiei si EximBank. Invitatul special al acestei editii a fost Manuel Donescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei. Principala tema dezbatuta, avand suport material prezentat de dl. secretar de stat Donescu, a fost oportunitatile de afaceri romano-americane in contextul inceperii negocierilor privind Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) ce va fi semnat intre Uniunea Europeana si SUA.

TTIP va contribui la stimularea componentei economice a Parteneriatului Strategic dintre Romania – SUA,  inlesnind accesul produselor romanesti pe piata americana si datorita eliminarii unor bariere tarifare si netarifare.

Participanta la eveniment, Corina Vulpes, director in cadrul EximBank, a prezentat strategia si instrumentele bancii pentru sustinerea exportatorilor romani din sectorul IMM.

Urmatoarea editie a Zilei oportunitatilor de afaceri va fi dedicata relatiilor economice cu Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here