Sursa foto: https://pixabay.com/photos/stomach-health-diet-dessert-eating-3532098/

Hemoroizii pot afecta până la circa 80% din populație, fiind întotdeauna însoțiți de simptome extrem de neplăcute. Este vorba despre dilatații ale venelor hemoroidale superioare, dar și inferioare și care pot fi observate prin apariția sângelui în scaune ori prin durerile acute din zona anală. Recomandat este că oamenii ce se confruntă cu astfel de probleme să apeleze cât mai repede la ajutorul medicilor, astfel încât să se trateze într-un mod adecvat. Care sunt cauzele apariției acestei boli? Răspunsul se poate află din rândurile de mai jos!

Constipația cronică

Constipația cronică se numără printre cele mai importante cauze ale apariției hemoroizilor, întrucât defecarea devine îngreunată, iar în zona rectului se cumulează foarte multă presiune. În timp, vasele de sânge se inflamează, iar oamenii ajung să se confrunte cu dureri acute, de care nu pot scapă decât cu ajutorul unui tratament optim.

Hemoroizii apar și din cauza presiunii din zona bazinului

Presiunea din zona anală poate afecta și ea circulația sângelui, ducând foarte repede la inflamarea vaselor de sânge, dar și la acumularea presiunii în această zonă. De exemplu, sedentarismul, obezitatea și ridicarea greutăților sunt cei mai importanți factori care influențează presiunea pe care oamenii ajung să o simtă în zona bazinului. Recomandat este să toată lumea să încerce să facă sport pe cât de mult posibil și să aibă o viață activă, cu o alimentație sănătoasă!

Factori alimentari

Consumul exagerat de condimente ori de alimente foarte picante poate reprezenta, de asemenea o cauză a apariției hemoroizilor. Mai mult, oamenii trebuie să se ferească și de piper, ceapă, dar și de muștar iute și usturoi, întrucât toate acestea le pot provoca neplăceri însemnate la nivelul zonei anale.

Consum mic de lichide

Medicii recomandă tuturor pacienților să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi, astfel încât să aibă o viață sănătoasă și să se hidrateze foarte bine. Atunci când oamenii nu respectă acest lucru, tranzitul lor intestinal devine unul foarte lent, ceea ce înseamnă că își poate face apariția constipația.

Diete sărace în fibre

Pe lista motivelor din cauza cărora oamenii se confruntă cu hemoroizii se numără și dietele sărace în fibre. Neavând acces la suficiente fibre, organismul se poate confruntă cu inflamație la nivelul vaselor de sânge, iar astfel, treptat se formează hemoroizii.

Metode de prevenire a apariției hemoroizilor

Persoanele care își doresc să afle cum se pot feri de apariția hemoroizilor și cum își pot îngriji foarte bine sănătatea trebuie să știe că au la dispoziție câteva sfaturi importante în acest sens:

  • se recomandă consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi;
  • exercițiile fizice sunt esențiale pentru o viață sănătoasă;
  • toată lumea ar trebui să-și facă analize generale cel puțin o dată pe an, astfel încât să aibă o viziune de ansamblu asupra sănătății
  • sedentarismul trebuie evitat.

Fiind bine informați în legătură cu ce sunt bolile hemoroidale, care sunt cauzele ce favorizează apariția acestora, dar și cum se pot feri de problemele de sănătate, oamenii au șanse sporite de a continuă să se simtă bine și să întreprindă tot ce își doresc fără probleme!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here