ATLAS, platforma digitală integrată de servicii de sănătate și wellbeing & Facem Bine au lansat, cu ocazia zilei de 10 octombrie – Ziua Mondială a Sănătății Mintale, campania online de conștientizare a stigmei „Nu e o rușine să vrei să fii bine. Terapia te ajută când gândurile nu te ascultă!”.

Astfel, între 10 – 15 octombrie, șase animații ce vorbesc despre depresie, burnout, anxietate, dependențe și nu numai vor fi postate pe canalele de social media ale ATLAS (Facebook Instagram), menite a-i încuraja pe cei ce le vizionează să ceară ajutor specializat atunci când simt nevoia.

Tristețea, agitația, insomnia, teama sau epuizarea pot ascunde afecțiuni mai grave

Puțini oameni coroborează anumite simptome ca fiind asociate unor afecțiuni mintale, în speranța că sunt episoade trecătoare, iar stigma care planează asupra acestor afecțiuni îi încurajează pe și mai puțini dintre ei să apeleze la ajutor specializat. Campania își propune să deschidă discuția despre stările prin care trecem, care pot fi semnale ale depresiei, anxietății și burnout-ului, dar și să normalizeze consilierea terapeutică.

Cum epuizarea fizică și psihică, care afectează relațiile cu cei din jur și calitatea vieții sunt semne de burnout, iar tristețea, insomnia și lipsa de motivație pot fi simptome ale depresiei, ATLAS și Facem Bine susțin diagnosticarea de către specialiști și urmarea tratamentelor adecvate.

Terapia este de folos și celor care nu se confruntă cu probleme grave

Suportul psiho-emoțional, dar și cel în zona de parenting sau de coaching, îi ajută și pe cei care nu se confruntă cu afecțiuni mai grave să comunice eficient și non-violent, să gestioneze situații dificile, să își înțeleagă mai bine copiii sau partenerii și să descopere noi perspective profesionale.

În perioada martie – iulie 2020, pe atlas.app s-a înregistrat o creștere de peste 200% a numărului de utilizatori, iar aproximativ 75% au apelat la suport psiho-emoțional online. Printre problemele pentru care românii au cerut ajutorul se numără anxietatea, atacurile de panică, insomniile, singurătatea, frica de necunoscut și probleme în gestionarea relației de cuplu sau cu copiii.

Animațiile continuă până pe 15 octombrie pe paginile de social media ale ATLAS, abordând teme ca anxietatea, dependențele și importanța terapiei în starea generală de bine.

Parteneri: Rock FM, Marius Manole, Alexandru Purcărea, Veioza Studio.

Despre ATLAS

atlas.app este o platformă digitală integrată de servicii de sănătate și wellbeing, prezentă pe piața din România din anul 2016. Reunește sute de specialiști verificați și licențiați în psihoterapie, nutriție, coaching, parenting și consiliere financiară, care oferă suport atât utilizatorilor privați, cât și celor din mediul corporate (prin intermediul parteneriatelor încheiate cu companii de top din domeniile Retail, Banking, IT, Telecomunicații) sau ONG-urilor (prin intermediul parteneriatelor sociale cu Asociația Magic și Asociația Little People România) .

Serviciile ATLAS sunt disponibile 24/7, de oriunde, oricând, pentru a le fi alături tuturor celor care au nevoie de ajutor specializat.

 

Începând cu luna martie a anului 2020, odată cu lansarea primei platforme de telemedicină din România, ATLAS reunește și un număr de 250 de medici de la clinici private partenere, care pot oferi un sfat avizat online.

 

Despre Facem Bine

Facem Bine este propunerea lui Clau și Gret, două antreprenoare sociale, de-a schimba un pic lumea, transformând obiceiuri nesănătoase în unele bune, fiind mai responsabili cu tot ce se întâmplă în jurul nostru, cu lumea, cu mediul. Un proiect care vorbește oricând și oriunde cu mult curaj despre lucruri nevorbite, de la sănătatea mintală la violența domestică. Este un hub de proiecte de bine, în care #aiabuni sunt „influencerii”, adică noi toți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here