Atunci cand vine vorba de igiena personala, trebuie sa acordam mai multa atentie produselor si cosmeticelor decat in mod general. Exista pe piata destul de multe produse care pot contine anumite substante chimice daunatoare corpului nostru. Tocmai de aceea, inainte a cumpara articole de igiena personala, este indicat sa treci prin etapele de mai jos. De asemenea, gama variata de produse pe care le vei gasi, te pot pune in dificultate atunci cand trebuie sa-l alegi pe cel potrivit pentru tine.

Cum sa alegi produse de ingrijire personala de calitate?

  1. Cauta aceleasi produse de la diferiti producatori si informeaza-te in legatura cu ingredientele lor.

Exista produse care evidentiaza anumite caracteristici precum: ingrediente naturale, hipoalergenice, testate dermatologic, naturale sau fara parabeni. In principiu, acestea ar fi articolele pe care ar trebui sa le alegi. Totusi, ar fi bine sa faci un research despre ingredientele lor si sa vezi care sunt avantajele sau dezavantajelor acestora. Astfel, iti poti alege singur samponul, gelul de dus sau crema, fara sa fii influentat de termeni pomposi.

  1. Identifica cele mai comune ingrediente Petrolatum pentru a stii ce sa eviti.

In general, aproape toate cosmeticele folosesc derivate petrolatum. Acestea includ: uleiuri minerale, petrolatum, polisorbati sau propilenglicol. Este mai bine sa optezi pentru produse care nu contin astfel de substante deoarece uneori au reactii adverse asupra pielii.

  1. Evita aromele sintetice.

Intr-adevar este mult mai placut ca samponul, gelul de dus sau crema sa miroasa foarte bine. Totusi, o aroma prea puternica poate indica prezenta unor substante chimice care in timp pot duce la boli ale sistemului nervos sau chiar cancer.

  1. Alege producatori si branduri de care ai auzit si care au review-uri bune.

Desi este foarte posibil sa gasesti anumite produse la preturi foarte mici de la producatori de care nu ai auzit, asta ar putea ridica si un semn de intrebare. Cel mai bine este sa folosesti branduri cunoscute, despre care stii, care ofera mai multe informatii si au review-uri bune de la alti consumatori.

Poti opta pentru produse de ingrijire personala de la Cleanexpert, unde vei gasi o gama variata de cosmetice si

alte articole, la preturi foarte bune.

Tipuri de produse de igiena personala pentru barbati

In comparatie cu femeile, barbatii se rezuma la cateva produse de igiena personala, insa in general acorda o atentie destul de mare in alegerea lor.

  1. Samponul si produsele de ingrijire pentru par. Barbatilor li se pare esential felul in care le sta parul, tocmai de aceea pun accent pe sampon, pe balsam si gel de aranjat.
  2. Deodorant si parfumuri. Desi nu este un lucru universal valabil, in mare parte, barbatii transpira mai mult decat femeile. Acest lucru ii face sa isi aleaga deodorante care rezista mai mult timp si cu arome placute.
  3. Crema de ras si crema de hidratat pentru fata. Poate ca unul dintre cele mai cumparate cosmetice de catre barbati este crema de ras. Este important sa nu contina substante chimice sau arome care ar putea irita fata sau care ar produce un disconfort dupa barbierire.

Produse de igiena corporala pentru femei

Un lucru foarte stiut este ca femeile tind sa foloseasca mult mai multe articole de ingrijire personala. Ba chiar, uneori cauta produse care se potrivesc unei singure intrebuintari, cum ar fi uleiurile pentru unghii sau cremele de hidratare de seara sau de dimineata.

Daca ar fi sa facem o lista a categoriilor necesare pentru ingrijirea unei femei, ar contine:

  • Produse pentru spalat: sampon, gel de dus, balsam, sapunuri.
  • Creme pentru fata, maini, lapte de corp, lotiuni de corp, etc.
  • Uleiuri esentiale pentru unghii, par, gene, sprancene.
  • Masti de fata sau de par.

Igiena personala pentru bebelusi

Daca o femeie alege cu grija articolele pe care le cumpara si cauta sa fie cat mai naturale, atunci o mamica este de doua ori mai atenta la aceste aspecte. Bebelusii si copiii in general au un corp si organism mai sensibile, asa ca au nevoie de produse blande. Este recomandat ca toate cremele, uleiurile, samponul sau gelul de dus folosit pentru igiena celui mic sa fie numai din plante naturale si realizate cu procese care nu dauneaza.

Cele mai folosite produse de ingrijire bebelusi sunt:

  • Sapunuri, sampoane si geluri de dus speciale pentru copii.
  • Lotiuni de corp pentru o piele fina.
  • Uleiuri de corp pentru masaj.
  • Pudra de bebelusi.
  • Vaselina si unguentul de copii, folosite in general contra iritatiilor de la pampers.

Detergenti de haine speciali pentru pielea sensibila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here