Până și cel mai plăcut job este o sursă de stres. O mulțime de responsabilități, rapoarte  la sfârșit de lună, calculatorul care merge lent în cel mai nepotrivit moment și trebuie dus la un service laptop, sarcinile urgente, procrastinare și alte multe detalii influențează asupra stării noastre emoționale de la lucru.

Cu toate că suntem informați despre efectele nocive ale stresului acumulat, nu întotdeauna acordăm suficient timp reabilitării de după o săptămână de muncă. Yoga, SPA sau câteva zile de vacanță sunt soluții de lux pentru a combate stresul.  Totuși, sunt câteva metode verificate care vă ajută să eliminați stresul și să vă calmați chiar, la birou.

Amăgiți-vă nervii

Atunci când suntem stresați, mușchii abdominali se micșorează, creând tensiune în tot corpul. Dacă aveți un job stresant, încercați să înlocuiți ceaiul obișnuit și cafeaua cu infuzia de plante. Mușețelul și ghimbirul calmează sistemul digestiv și oprește senzațiile neplăcute. Esența de lavandă este o altă soluție perfectă în combaterea nervozității.

Combinați uleiul eteric cu crema hidratantă

Adăugați câteva picături de ulei esențial în crema pe care o aplicați pe față dimineața. Uleiul esențial de solvie are proprieteți relaxante asupra mușchilor și vă ajută să vă calmați emoțiile.

Respirați adânc

Specialiștii în gimnastica respiratorie recomandă efectuarea unor exerciții simple, dar utile. Realizați câteva inspirații lente, profunde pe nas și expirați pe gură. Repetați exercițiul cu acțiuni suplimentare: cuprindeți cu mâinile cutia toracică, apoi puneți mâinile pe piept, coborând coatele spre stomac.

Faceți câteva exerciții fizice

Nu vă recomandăm să puneți în practică exercițiile pe care le faceți la sală, însă câteva întinderi și genoflexiuni, sunt mai mult decât recomandabile. Din cauza că majoritatea timpului de la birou îl petrecem așezați în fața monitorului există riscul să ne supra-solicităm mușchii gâtului și a spatelui. Mișcați-vă cu regularitate părțile afectate ale corpului. Faceți mișcări rotative cu umerii, de 3 ori înainte și de 3 ori înapoi. Aceste exerciții sunt comode din cauza că nu trebuie să vă ridicați de la masa de lucru pentru a le face.

 

Folosiți arome corecte

Profitați de timpul pe care-l acordați sarcinilor de la lucru și aplicați câteva picături de ulei de santal pe piele. Experții în aromaterapie asigură că asemenea practici vă vor ajuta să eliminați stresul în scurt timp.

Luațiă-vă un time out

Nu este un secret că stresul se acumulează ușor și repede, iar să scăpați de el, de asemenea, trebuie imediat. Creați-vă obiceiul ca la fiecare oră să vă luați un moment de respiro. Discutați câteva minute cu un coleg de birou despre subiecte diferite decât cele referitoare la job sau plimbați-vă prin birou. Aceste activități vă vor ajuta să vă recreați și cu gânduri proaspete să reveniți la lucru.

Învățați-vă să spuneți Nu

Psihologii ne atenționează că femeile, în special, au deseori probleme cu impunerea limitelor spațiului personal. Acest fapt este cauzat de dorința de a nu dezamăgi oamenii din jur, părerea cărora este foarte importantă pentru ele și pentru care depun mereu efort pentru a fi mai bune. Înainte de a da acordul pentru o nouă activitate care necesită resposabilitate, analizați și calculați beneficiile și dezavantajele pe care le veți avea la final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here