Finalizarea proiectului DigiL@b – Laboratorul digital

Proiectul „DigiL@b – Laboratorul digital” a fost implementat în perioada 15 ianuarie 2020 – 14 septembrie 2021 de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România și a avut în vedere îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților care își desfășoară activitatea în sectoarele economice / domeniile identificate conform SNC și SNCDI, din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud și Centru, fiind finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul a demarat cu o campanie de informare și conștientizare a angajatorilor din regiunile de implementare privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă. Astfel, a fost realizată o campanie media online, au fost organizate 3 evenimente regionale Tech Day și au fost realizate baze de date cu angajatori care au fost contactați direct.

Programul de formare a fost dezvoltat în colaborare cu Google Atelierul Digital, iar participanții la curs au învățat despre ce inseamnă un profil virtual, SEO, Google Ads, cum pot folosi Youtube-ul în avantajul lor, despre importanța unei pagini de contact pe propriul website sau cum să își facă un formular de feedback online.

Cursanții au avut la dispoziție o aplicație mobilă care a constituit suportul procesului de formare.

Ca urmare a implementării proiectului, 388 de angajați au participat la cursuri de formare profesională în domeniul competențelor digitale, 353 de angajați au fost certificați că au dobândit competențe digitale, 36 de IMM-uri au fost sprijinite pentru introducerea unui program de invățare la locul de muncă pentru angajații proprii și 3 IMM-uri au introdus un program de învățare la locul de muncă.

Proiectul DigiLab – Laboratorul Digital a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here