Noile reglementări Europene impun anumite standarde de protecție a datelor personale. Astfel, indiferent de scenariul de securitate, este nevoie de o analiză în detaliu asupra cerințelor de confidențialitate și ca instalarea să fie realizată de către o companie autorizată.

Ținând cont de aceste norme, Axis Communications și partenerii săi din România au dezvoltat și implementat deja soluții în retail sau în companii de logistică și producție ce elimină din fluxurile video elementele de “confidențialitate”, fără ca acest lucru să afecteze calitatea sau beneficiile directe ale sistemului de securitate.

Măști statice de protejare a confidențialității

Măștile de protecție sunt caracteristici standard disponibile pentru echipamentele video de rețea Axis Communications. Acestea au evoluat de-a lungul anilor, noile modele de camere fixe putând plasa astfel de măști nu doar sub forma de corpuri opace, ci și prin pixelarea unei arii predefinite și prin crearea de forme poligonale. Aceste funcționalități sunt potrivite în special pentru camerele PTZ, ce pot mări nivelul de detaliu pe distanțe mari. Atunci când această funcționalitate este folosită cu o cameră PTZ, masca statică este fixată de sistemul de coordonate al camerei. Măștile statice sunt potrivite atât pentru exterior, cât și pentru interior, și permit o delimitare virtuală a spațiului monitorizat. Spre exemplu, un proprietar de locuință poate să blocheze zonele care nu îi aparțin.

Mască dinamică de protejare a elementelor de identificare

 

AXIS Live Privacy Shield este o aplicație dinamică ce permite mascarea elementelor de identificare, protejând astfel confidențialitatea persoanelor prezente în cadrul monitorizat. AXIS Live Privacy Shield este aplicată în mod automat tuturor pixelilor care își schimbă poziția în scenariul monitorizat – tot ceea ce se mișcă în cadru. O astfel de aplicabilitate permite de exemplu managerilor unui magazin să observe obiceiurile de cumpărare, să analizeze eficiența promoțiilor și să determine intervalele orare preferate de clienți. Toate acestea sunt posibile fără a compromite confidențialitatea clienților sau a angajaților. În mod standard, AXIS Live Privacy Shield aplică măști dinamice pe întregul cadru de supraveghere. Dar, în funcție de scenariul dorit, pot fi definite arii de excludere. O astfel de funcționalitate poate fi folosită și în domeniul logistic pentru monitorizarea benzilor de încărcare, cât și în domeniul industrial pentru monitorizarea proceselor, fără a capta detalii referitoare la persoanele din cadru monitorizat.

Atât măștile statice, cât și cele dinamice, sunt applicate direct pe fluxul video transmis de către cameră, astfel că nu există posibilitatea ștergerii ulterioare.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here