Luna aceasta vom asista la lansarea proiectului AI4EU, o platforma deschisa si colaborativa care urmareste sa ofere servicii si sprijin potentialilor utilizatori ai inteligentei artificiale (IA) ajutandu-i sa testeze si sa integreze solutiile de IA in procesele, produsele si serviciile lor.

Proiectul, care va primi 20 de milioane de euro finantare din partea UE, in urmatorii trei ani, va reuni 79 de institute de cercetare, IMM-uri si intreprinderi mari din 21 de tari. Acesta va fi condus de compania franceza Thales.

Vicepresedintele Comisiei pentru piata unica digitala Andrus Ansip si comisarul pentru economie si societate digitala, Mariya Gabriel, si-au exprimat pozitia intr-o declaratie comuna:

Europa poate profita pe deplin de avantajele inovatiilor IA daca aceasta tehnologie este usor de utilizat de toti. Proiectul AI4EU va contribui la aducerea IA la intreprinderile mici, la companiile non-tech si la administratiile publice din Europa.

Prin programul Orizont 2020, Comisia intentioneaza sa-si majoreze investitiile in cercetare si dezvoltare axate pe IA, la 1,5 miliarde EUR pana in 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here