Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/conexiune-apropiere-computer-descul-4050348/

Cei care apelează la o firmă de construcţii de case aleg de regulă case cu parter, cu etaj sau chiar cu două etaje, casele duplex fiind mai greu de înţeles. Casele duplex reprezintă cea mai avantajoasă varianta pentru cei ce vor să locuiască cu prietenii sau cu familia extinsă, fiind căutate şi de familiile care nu îşi doresc mulţi vecini de bloc, ci vecini din cercul lor de prieteni.

Casele duplex sunt cele care găzduiesc două familii, împărţite în două locuinţe individuale. Practic, există un perete comun, iar restul spaţiilor şi intrările sunt separate. Aceste proiecte sunt formate din două case identice ca şi suprafaţa sau compartimentare, dar există şi proiecte ce pot avea dimensiuni diferite.

Pentru o familie numeroasă, cea mai avantajoasă variantă este casa duplex din cărămidă cu parter şi etaj, cu un perete bine izolat şi intrare separată, inclusiv terasă şi grădina separată pentru a nu exista discuţii.

Avantajele unei case duplex

Casele duplex au avantajul de a fi cele mai economice tipuri de locuinţe pentru familiile mai. La comun se pot împărţi unele cheltuieli, precum gazele, apă, pentru a face economie la utilităţi, se poate opta pentru un singur sistem de încălzire, dar acest lucru nu este obligatoriu.

Casele duplex sunt avantajoase pentru cei care nu îşi doresc vecini din rândul necunoscuţilor, pentru cei care doresc să îşi împartă spaţiul cu cineva din familie, pentru cei care doresc costuri reduse la utilităţi. Familiile cu copii mici pot opta pentru un duplex pe care să îl împartă cu părinţii unuia dintre soţi care ajută la creşterea copiilor. Familiile numeroase pot alege varianta unui duplex pentru a păstra tradiţia în familie sau pentru a avea grijă de părinţii bătrâni sau de rudele bolnave.

Avantajele principale ale unei case duplex includ:

  • un spaţiu mare. Chiar dacă sunt mai mulţi proprietari pe aceeaşi clădire, sunt disponibili mai mulţi metri pătraţi decât în apartamente sau în casele cu parter;
  • compartimentare excelentă. Acesta este un mare avantaj pentru locuinţele duplex. Compartimentarea este excelentă pentru familiile extinse sau numeroase, fie că este vorba de bucătării închise sau open space;
  • linişte, confort maxim. Un alt mare avantaj al caselor duplex este acela al liniştii pe care o oferă ideea de a împărţi spaţiul de locuit cu familia sau cu rudele ori prietenii apropiaţi. De asemenea, casele duplex beneficiază de cele mai bune soluţii de încălzire, pentru a oferi maximum de confort.

Casele duplex – special concepute pentru a fi locuite de două familii

Casele duplex sunt special concepute pentru a găzdui două familii, fiind separate cu bucătărie, baie, living şi dormitoare proprii şi dotate cu toate utilităţile necesare, contorizate separat. Cele mai multe proiecte de case duplex reprezintă două locuinţe îngemănate, expuse simetric, dar există şi situaţii în care spaţiile diferă.

Cert este că această construcţie este potrivită pentru toate familiile care doresc două locuinţe unitar, dar îngemănate şi în aceeaşi locaţie, având un preţ mult mai avantajos decât casele separate, costuri de întreţinere mai mici şi oferind proprietarilor posibilitatea de a fi mai aproape de familie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here