Inainte de a alege tipul de parchet este bine sa fii informat asupra unor aspecte legate de cea mai populara pardoseala care are un raport pret-calitate accesibil ce s-a dovedit rezistent la unele zgarieturi. Se pare ca lemnul mai inchis la culoarea este mai dur si are o duritate mai buna, fiind perfect pentru living, iar cel realizat din lemn deschis este ideal pentru dormitor sau camerele copiilor. Desi pare ca este o alegere usoara pe care o poti lua in orice moment, trebuie sa iei in calcul si urmatoarele aspecte care te ajuta sa fii si mai multumit de decizia finala.

Cum combini cu stil covorul cu parchetul?

Dupa ce ai finalizat amenajarea livingului si ai reusit in sfarsit sa gasesti echilibrul perfect intre parchet si celelalte piese de mobilier, urmeaza inca un pas pentru a te bucura de un decor elegant. Alegerea unor covoare de calitate, piesele centrale ale casei tale care transmit un plus de confort si ofera o pata de culoare interiorului. De asemena, accesoriile care “sparg” monotonia camerei reprezinta si o parte din personalitatea familiei. Cum pot fi acestea combinate perfect cu parchetul? Inainte de toate, trebuie sa stii ca un model de mari dimensiuni intotdeauna va lasa parchetul descoperit cel putin 20 de cm de jur imprejur. Conform specialistilor, intre parchetul laminat si covor este nevoie de un contrast, chiar si unul mai subtil. Spre exemplu, parchetul de nuante inchise: mahon sau wenge este evidentiat excelent de acele textile deschise care contureaza un interior indraznet si o atmsfera mereu dinamica.

Tipuri de parchet

Exista trei variante de parchet, fiecare avand caracteristici diferite, dar care au atras simpatia celor care se afla in etapa de renovare a locuintei sau a unei incaperi. Primul si cel mai cunoscut este parchetul laminat, considerat un produs sintetic, realizat din mai multe straturi suprapuse care sunt foarte bine lacuite. Aspectul lucios si versatil l-a facut atat de indragit, incat femeile au fost cucerite de finisajul impecabil. Parchetul laminat de la Naturlich poate sa creeze in living sau dormitor o atmosfera primitoare si calda. Parchetul masiv este format dintr-o singura bucata, fiind obtinut dintr-un lemn masiv si tare: stejar sau salcam care se bucura de o frumusete aparte care se mentine intacta o lunga perioada. Ultimul tip de parchet este cel stratificat care imbina calitatile celor doua tipuri enumerate anterior, avand in compozitie un strat de lemn masiv, prelucrat prin taierea unui bustean, fiind foarte stabil.

Beneficiile pachetului laminat de la Naturlich

In cazul in care nu esti convins ca trebuie sa faci si alegerea finala, trebuie sa stii ca parchetul laminat detine cateva avantaje pe care poate nu le-ai observat. Parchetul laminat este alcatuit in proportie de 84% din fibra lemnoasa care ii confera rezistenta la presiune. Aceasta stare este influentata in principal de greutatea obiectelor de mobilier, dar care este sustinuta excelent de stratul superior care protejeaza aspectul. Insa cel mai important beneficiu a parchetului laminat de la Naturlich este ca ofera si o izolatie termica naturala care este un atuu mai ales pentru camerele cu trafic intens, datorita celor patru straturi: superior, decorativ, de suport si cel de echilibrare. O veste buna pentru femei este faptul ca intretinerea sa este una simpla, fiind suficient sa il curete cu un mop pufos.

Putina inspiratie este mereu bine-venita, iar cele mai bune idei pentru o amenajare interioara moderna se gaseste la Naturlich, unde gasesti si cele mai trendy modele de parchet.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here