Real estate agent showing new apartment to mid adult man and woman

Un studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN România arată că peste 6.500 de locuințe se află în acest moment în diferite faze de construcție în zona de nord a Bucureștiului, dintre care unele vor fi livrate pe piață în 2019, iar altele în 2020. Majoritatea acestor locuințe, respectiv circa 60%, se află în zona Aviației-Pipera, unde este concentrat o pondere semnificativă din stocul de birouri al Capitalei. În ceea ce privește termenul de livrare, de menționat este că aproximativ 2.400 de locuințe ar trebui să fie finalizate pe parcursul acestui an, în timp ce alte aproximativ 1.500 de unități ar avea ca termen de predare anul 2020.

„Chiar dacă o bună parte a locuințelor care se vor finaliza în acest an în zonă sunt deja precontractate, putem observa o aglomerare pe segmentul ofertei, în special în ceea ce privește anii următori. Amplasamentul în apropierea clădirilor de birouri și în zona de nord nu mai reprezintă unica garanție că dezvoltatorii vor înregistra rezultatele scontate. Potențialul există, dar investitorii trebuie să își facă planurile mult mai temeinic și să ofere produse superioare calitativ, încă vedem, spre exemplu, proiecte poziționate greșit pe piață.”
Andrei Sârbu, CEO SVN România

11.272 de locuințe de locuințe livrate în 2018 în București-Ilfov

Pe lângă proiectele aflate deja în construcție, datele companiei arată că alte aproximativ 6.000 de locuințe sunt în faza de planificare pentru a intra în dezvoltare în perioada 2020-2021 în arealul Floreasca – Aviației – Barbu Văcărescu – Pipera, zona căpătând în ultimii doi ani o importanță semnificativă în materie de construcții de locuințe la nivelul Capitalei. Ca termen de comparație, anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017. Cele 6.000 de unități locative aflate deocamdată doar în faza de planificare vor fi incluse atât în cadrul unor noi faze ale unor proiecte deja existente, cât și în ansambluri care ar urma să fie lansate pe piață în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here