Stiai ca a fi in pas cu tehnologia moderna inseamna sa ai si geamuri bune? Mai ales daca vrei sa ai o casa la fel de buna. Pusa la punct la modul general, pornind chiar de la geamuri.

Elementele de sticla securizata reprezinta una dintre cele mai moderne metode de amenajare a locuintelor si a birourilor. Ca sa fim mai precisi, tehnologia moderna despre care vorbim impune producatorilor si procesatorilor de geam noi cerinte.

Si anume imbuntatatirea calitatii prelucrarii  sticlei in privinta rezistentei la stresul termic si mecanic. Aceasta imbunatatire despre care vorbim  a dus la realizarea unor tehnologii de intarire prin tratare la cald. Iar una din acestea o reprezinta productia geamului securizat.

 

Rezistenta si beneficii excelente

Cel mai probabil nu stiti ca un geam securizat, tratat termic, are urmatoarele caracteristici: grad ridicat de  rezistenta la impact mecanic ( de 4-6 ori mai mare fata de geamul obisnuit), ceea ce micsoreaza probabilitatea de spargere; in caz de spargere  se transforma in cioburi mici, ceea ce reduce riscul de accidentare; rezistenta termica excelenta, in cazul  schimbarilor  bruste de temperatura; acelasi nivel de transparenta in comparatie cu geamul plan nesecurizat chiar si dupa procesul de tratare termica.

Si daca este sa extindem, nu numai eficienta geamurilor securizate este “in joc”. Spatiile in care traim, ori spatiile in care se desfasoara jobul nostru sunt delimitate de pereti construiti, de obicei, din materiale care nu sunt transparente. Si care pot reprezenta o bariera vizuala. Tocmai de aceea un perete din sticla permite o mai mare expunere la lumina naturala. Si cu totii stim cat de importnta este lumina naturala in vietile noastre care se petrec, in marea lor majoritate, “in interior”.

 

Spatii mai primitoare

In plus, un perete exterior realizat din sticla securizata iti ofera acea prospetime a spatiului de care ai nevoie.

Poate suna un pic exagerat, dar prospetimea unui spatiu luminos, cu ajutorul sticlei securizate, este esentiala pentru starea de bine. Deoarece se stie ca spatiile luminoase sunt mai primitoare si transmit buna dispozitie.

De ce sa stai intr-o casa, ori intr-un birou, intr-o atmosfera monotona, lipsita de luminozitate, cand poti obtine ceea ce iti este de folos prin amenajare? Si de ce sa nu respiri intr-un spatiu degajat, in care sticla poate „lucra”pentru tine, creindu-ti acea senzatia de libertate si comunicare cu exteriorul de care ai nevoie?

Nu numai atat: datorita proprietatilor anti-fonice, in cazul atat al geamurilor securizate, cat si al peretilor despre care tocmai am vorbit, spatiile sunt protejate impotriva zgomotelor. Iar rezistenta la presiuni mecanice, uzura, coroziune si agenti atmosferici este ridicata. Avantajele sticlei securizate permit o libertate semnificativa la nivel de design, proiectare si executie, iar astfel elementele de sticla securizata pot functiona de minune in diferite aplicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here