Construcția de case ecologice a devenit un trend din ce în ce mai important pe piața locuințelor, fie că e vorba despre proiecte rezidențiale sau de case individuale.

Conceptul de casă ecologică presupune, în primul rând, identificarea soluțiilorde izolare termică, de încălzire și răcire a locuinței cu pierderi cât mai mici și utilizarea solutiilor verzi, cu 100% energie regenerabila.De asemenea, astfel de case utilizează sisteme de ventilație cu recuperare de căldură.

Evident, se utilizează și materiale de construcții cu un indice ridicat de izolare. Ideal ar fi adoptarea tehnologiilor tradiţonale cu structură de lemn şi pereţi de pământ frământat armat cu fibre vegetale lemnoase., dar aceste initiative sunt izolate, deoarece costurile sunt ridicate.

De fapt, cele mai bune case pasive sunt cele care identifică cel mai bun compromisuri.

„Se știe că o locuință noua consumă 50 /mp/ora/an, în vreme ce o locuință pasivă consumă sub 15 KW/mp. În schimb, un bloc  vechi consumă peste 100 KW/mp. Avantajul principal al apartamentelor pasive îl constituie costurile reduse pentru căldură și răcirea apartamentelor. Apartamentele noastre sunt izolate foarte bine pentru a reduce pierderile de căldură. De exemplu, la proiectul nostru de case pasive Ecovillas, locatarii plătesc în lunile de iarnă maxim 100 de lei pentru încălzire și apă caldă, în casa având o temperatură de minim 24 de grade”, spune Gabriel Focșeneanu investitor Loft Green Apartments

De altfel, proiectul cu 154 de apartamente din Mogoșoaia, e unul dintre compromisurile cele mai reușite ale pieței .

Valoarea totală a investiției realizată de Ecovillas este de 10 milioane de euro și va fi acoperită din fonduri proprii ale dezvoltatorilor și investitorilor, precum și din creditare bancară.

Energia electrică necesară va fi, prin contract cu furnizorul, doar din surse regenerabile, iar energia termică va fi furnizată cu ajutorul pompelor geotermice, ce au sonde instalate în pământ, un model deja impus în țările nordice.

Proiectul este primul ansamblu de apartamente pasive lansat pe piața imobiliară din România, care oferă un stil de a trăi viitorilor locatari prin felul în care este construit.

Toate aceste componente se integrează în sisteme optimizate adaptabile pentru necesităţile fiecărui consumator în parte, atât din punct de vedere tehnologic cât şi din punct de vedere arhitectural, fără a altera specificul construcţiilor.

Dezvoltatorul Ecovillas este la a doua dezvoltare imobiliară în România, primul proiect fiind demarat în anul 2015, în sectorul 5, unde au ridicat 32 de case pasive. Proiectul caselor pasive Ecovillas s-a vândut în totalitate în anul 2016, iar de atunci valoarea acestora a urcat cu 35% la sută până în prezent.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here