Delegația CNIPMMR condusă de domnul Secretar General, Liviu Rogojinaru, a participat recent la Expoziția Mondială de la Astana, cel mai important eveniment economic al anului. În cadrul acesteia, a fost semnat protocolul de colaborare dintre CNIPMMR și Camera Națională a Antreprenorilor din Republica Kazakhstan “Atameken”, una dintre cele mai puternice organizații din Kazakhstan.

Protocolul de colaborare are ca scop îmbunătățirea mediului de afaceri românesc și din Kazakhstan prin colaborarea în vederea creerii unui cadrul favorabil funcționării întreprinderilor, favorizării schimbul de know-how în domeniul legislativ, identificării unor soluții comune pentru promovarea de iniţiative şi formularea de propuneri către decidenţi locali sau europeni și creșterii standardelor calității serviciilor pe care le oferă consumatorilor.

Republica Kazahstan este cel mai important partener al României din Asia Centrală, iar relaţiile bilaterale se caracterizează printr-o cooperare strânsă şi diversificată. Mă bucur că avem ocazia ca, prin acest acord, să întărim legăturile cu aceștia și să ajutăm membrii CNIPMMR să identifice noi parteneri de afaceri și să penetreze mai ușor această piață.”, Liviu ROGOJINARU, Secretar General.

Camera Națională a Antreprenorilor din Republica Kazahstan „Atameken” – este o organizație non-profit concepută pentru a spori puterea de negociere a mediului de afaceri cu guvernul și autoritățile publice. Camera reprezintă interesele întreprinderilor mici, mijlocii și mari și acoperă toate domeniile de activitate, inclusiv comerțul intern și extern. Principalele funcții ale NCE sunt reprezentate de protejarea drepturilor și intereselor legitime ale antreprenorilor, desfășurarea monitorizării publice a activității antreprenoriale, a condițiilor de afaceri în regiuni, participarea la programe guvernamentale de susținere și dezvoltare a antreprenoriatului, sprijinirea industriei interne, formarea, recalificarea, perfecționarea calificării și atestarea personalului, dezvoltarea educației tehnice și profesionale, promovarea activității economice externe a agenților economici și atragerea investițiilor și diversificarea economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here