Cea de-a doua ediție a Școlii de Bucătari Adi Hădean va începe în toamna acestui an, la Sibiu. Înscrierile se pot face pe adresa [email protected] până pe 8 octombrie, iar aplicația trebuie să conțină un CV împreună cu motivația participării în proiect și declarația pe propria răspundere că veniturile cumulate ale familiei nu depășesc 1000 de ron pe membru de familie. Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-23 de ani, absolvenți de liceu și care îndeplinesc condiția venitului scăzut.

Tinerii din Sibiu care își doresc o carieră în gastronomie, dar nu dispun de posibilități financiare, beneficiază din 2016 de un program anual, gratuit, derulat de Asociația Adi Hădean în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, prin Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, Asociația Rotary Club Sibiu și restaurante de top din Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

Cea de-a doua ediție a Școlii de Bucătari Sibiu va începe în toamna acestui an, cu orele de teorie susținute de către colectivul de profesori ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului. Practica va demara în primele luni ale anului 2018, cei 10 cursanți ai Școlii de Bucătari având ocazia să învețe în bucătăriile unor restaurante consacrate din Sibiu: Hotel Hilton Sibiu, Jules Restaurant, La cuptor, Max Restaurant și Syndicat Gourmet.

Înscrierile se pot face pe adresa [email protected] până pe 8 octombrie, iar aplicația va conține: CV detaliat, Scrisoare de intenție, declarație pe propria răspundere că veniturile cumulate ale familiei nu depășesc 1000 de ron pe membru de familie. Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-23 de ani, absolvenți de liceu.

Cursurile sunt gratuite și se desfășoară pe durata unui an universitar. Cursanții selectați în proiect vor mai avea ocazia să lucreze alături de chef Adi Hădean, în cadrul evenimentelor pentru care acesta gătește, iar la finalul programului vor primi o recomandare care să ateste participarea lor în acest proiect.

Școala de Bucătari este un proiect al Asociației „Adi Hădean” care își propune să ofere șansa unor tineri pasionați de gastronomie, aflați la început de drum, să dobândească cunoștințe teoretice, dar și practice care să-i ajute să se angajeze cu succes în domeniul culinar. Prima ediție s-a încheiat în luna iunie, cei 9 cursanți absolvenți primind deja oferte de colaborare din partea restaurantelor partenere.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, și Asociația Rotary Club Sibiu, iar acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here