Palatul Alexander, cel mai mare proiect arhitectural destinat organizării de evenimente din județul Suceava, a fost inaugurat pe data de 20 aprilie a.c. Proiectul a fost realizat în urma unei investiții de aproximativ 600.000 euro și a creat 30 de noi locuri de muncă pentru locuitorii din Suceava și împrejurimi. Aflat în orașul Suceava și la doar 35 de kilometri de Mănăstirea Voroneț, Palatul Alexander este un loc ideal pentru a găzdui evenimente de tip corporate, de la conferințe de amploare, simpozioane, dar și teambuildinguri în cadrul cărora clienți atât din București, cât și din toate marile orașe pot beneficia și de excursii în zona Bucovinei.

 

Clădirea are o suprafață de 1.500 m2 și a fost proiectată și construită în stil neoclasic de către o echipă de arhitecți, sculptori și designeri români și francezi. Companiile care decid să își organizeze evenimentele aici au la dispoziție două săli, una cu o capacitate de 450 locuri, iar cealaltă de 200 locuri, precum și o parcare de 1.000 de m2. De asemenea, în pachetul integrat de organizare al evenimentului sunt incluse și excursii în Bucovina. Dezvoltatorul proiectului urmărește să creeze condiții optime pentru angajații firmelor din București și din alte zone aglomerate din țară, îmbinând conferințele și evenimentele de tip teambuilding cu excursii la mănăstirile din Bucovina. Astfel, o întrunire la Palatul Alexander va fi completată cu vizite în inima Bucovinei, la Sucevița, Moldovița, Mănăstirea Humorului sau Voroneț. Oaspeții pot opta pentru o cazare la hotelurile partenere ale salonului aflate în imediata apropiere, la maximum 1 kilometru, sau pot decide să se cazeze la aproximativ 30 de minute distanță, la Voroneț, la pensiunile partenere.

Palatul Alexander a fost proiectat ca o destinație premium, unde să poată fi organizată o gamă largă de evenimente, unite de un numitor comun: serviciile ireproșabile. Din ce în ce mai multe companii aleg să își organizeze nu doar teambuilding-urile, dar și numeroase ședințe sau conferințe, cât mai departe de agitația marilor orașe. Bucovina este una dintre cele mai frumoase zone ale României, așa că mi-am dorit să construiesc aici o clădire pe măsură, care să ofere cadrul ideal pentru toată gama de evenimente care fac parte din agenda unei companii. Am ales cuvântul palat din denumire, atât datorită stilului în care este construit, cât mai ales pentru a sublinia serviciile excelente de care vor avea parte toți oaspeții noștri!”, a explicat Andrei Mandachi, managerul proiectului.

 

Palatul Alexander se remarcă prin decorurile de lux, realizate cu meticulozitate până în cele mai mici detalii, de la fațada din marmură și piatră sculptată, la statuile și stucaturile exterioare, și până la vitraliile pictate manual, holurile și scările lucrate în marmură grecească și fier forjat, precum și mobilierul din lemn masiv. Iluminarea arhitecturală a fost realizată de către firma italiană care s-a ocupat și de Muzeul Municipiului București.

 

Printre facilitățile care vor fi puse la dispoziția companiilor se numără serviciile de catering, aparatura tehnică de ultimă generație, menită să asigure buna desfășurarea a evenimentelor (ecrane de proiecție, videoproiectoare, sistem de sonorizare de cea mai bună calitate, plasme TV/LCD, microfoane mobile, flipchart-uri, conexiune wireless la internet etc). De asemenea, mâncarea servită va fi pregătită de către Chef Silviu Furdui, maestru bucătar recunoscut, proprietarul unui restaurant apreciat din București. Silviu Furdui s-a format alături de Chef Florin Dumitrescu, cunoscut publicului român în calitate de jurat în cadrul emisiunilor “Master Chef” și “Chefi la Cuțite.

 

Palatul Alexander oferă cadrul perfect pentru organizarea unei game largi de evenimente, de la cele corporate, până la nunți, gale de binefacere, baluri etc. Echipa care a dezvoltat acest proiect își dorește ca, în cel mai scurt timp, să ocupe un loc important în viața județului și să ajute la promovarea acestuia ca o destinație turistică, culturală, precum și ca o opțiune demnă de luat în considerare pentru organizarea evenimentelor de companie. Top managementul și angajații marilor firme din București și nu numai pot beneficia aici de cele mai bune condiții pentru întâlniri de lucru, petreceri de firmă sau teambuildinguri.

 

Palatul Alexander a fost inaugurat în cadrul unui eveniment amplu, sub sloganul “Luptăm împotriva cancerului”, destinat strângerii de fonduri pentru bolnavii de cancer, la care au participat persoane cunoscute din lumea sportului, dar și din mediul artistic. Printre acestea se numără: Dorin Goian, cel mai titrat fotbalist sucevean, Cătălin Moroșanu, luptător K1 și Superkombat, dar și Mircea Dăneasa, artistic plastic sucevean. Palatul Alexander va găzdui, pe viitor, și evenimente culturale și educative, precum și evenimente caritabile pentru cauze atent selecționate. Acestea din urmă vor fi organizate gratuit.

 

Palatul Alexander este un proiect architectural ale cărui baze au fost puse în anul 2015, de către omul de afaceri Andrei Mandachi, iar construcția propriu-zisă a durat un an. Conceptul arhitectonic este inspirat din stilul antic grecesc, care a influențat și construcțiile din Franța secolelor XVI – XVII. Planurile de viitor includ inițierea unei investiții similare, sub aceeași marcă, în municipiul Iași. În funcție de rezultatele financiare înregistrate în intervalul 2017 – 2018, se preconizează și o dezvoltare pe o arie mai extinsă. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.palatulalexander.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here